Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Το φιάσκο του αιώνα: Το mail της μίζας γαλάζιου υπουργού είναι παραγγελία για έπιπλα άσχετου επιχειρηματία


Το φιάσκο του αιώνα: Το mail της μίζας γαλάζιου υπουργού είναι παραγγελία για έπιπλα άσχετου επιχειρηματία- Απρόσμενη εξέλιξη που θέτει σε αμφισβήτηση το έργο της επιτροπής
- Αγνωστο πως βρέθηκε στην δικογραφία ένα άσχετο έγγραφο
- Παραδέχθηκε την γκάφα το ΠΑΣΟΚ - Κατηγορεί την ανακρίτρια
- Παραίτηση Βαλυράκη ζητεί η ΝΔ
Απίστευτη τροπή παίρνει η υπόθεση που ξετυλίχθηκε το Σαββατοκύριακο με δημοσιεύματα του Τύπου και ενέπλεκε γαλάζιο κυβερνητικό στέλεχος με τα μαύρα ταμεία της Siemens.
'Οπως υποστηρίζει η ΝΔ το επίμαχο email που διέρευσε στον Κυριακάτικο Τύπο και δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα δεν αφορούσε μίζα για γαλάζιο υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά είναι ένα άσχετο έγγραφο παραγγελίας για έπιπλα κουζίνας σε αμερικάνικη εταιρεία που άγνωστο πως έχει παρεισφρύσει στην δικογραφία.
Εαν όντως συμβαίνει αυτό ο Προεδρος της Επιτροπής, Σ. Βαλυράκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα.
Ηδη η ΝΔ ζητεί την παραίτησή του.
Το ΠΑΣΟΚ χρεώνει την γκάφα στην ανακρίτρια κα Νικολακέα και στην μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
"Εμάς έτσι μας το έστειλαν και είμασταν υποχρεωμένοι να το ψάξουμε", λένε χαρακτηριστικά.
Τι έχει γίνει
Στα Κυριακάτικα φύλλα υπήρχε η αναφορά για ένα email του Μαρτίου του 2008 μέσω του οποίου ο Χριστοφοράκος έδινε εντολή για πληρωμή μίζας σε "γαλάζιο" υπουργό. Την πληροφορία είχε διοχετεύσει ο Πρόεδρος της Επιροπής Σήφης Βαλυράκης.
Από την πρώτη στιγμή η ΝΔ αντέδρασε έντονα λέγοντας οτι το έγγραφο αυτό δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία αλλά βρίσκεται μόνο στην κατοχή του κ. Βαλυράκη. Το έγγραφο αυτό δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Σ' αυτό, ζητείται από τον ιδιοκτήτη της φαρμακευτικής εταιρείας ΦΑΡΑΝ, κ. Κάτσικα να εξοφλήσει "τον cabinet man" ΄με το υπόλοιπο του 50% των χρημάτων που του χρωστάει.
Η ερμηνεία που έδωσε ο κ. Βαλυράκης είναι οτι επρόκειτο για έμμεση εντολή Χριστοφοράκου που ζητούσε από τον κ. Κάτσικα να δώσει μίζα σε κάποιο στέλεχος του υπουργικό συμβουλίου (cabinet man).
Πριν από λίγη ώρα η ΝΔ με δήλωση του μέλους της εξεταστικής επιτροπής και βουλευτή της κ. Τζαβάρα κατήγγειλε τον κ. Βαλυράκη υποστηρίζοντας οτι το έγγραφο δεν είναι μέρος της δικογραφίας αφού δεν φέρει τον ειδικό εξαψήφιο κωδικό και οτι δεν αφορά μίζα αλλά την εξόφληση των επίπλων κουζίνας που είχε αγοράσει για το σπίτι του ο κ. Κάτσικας από την αμερικανική εταιρεία The Cabinet Man.
Aυτό μάλιστα είναι το site http://www.thecabinetman.net/ της εταιρείας η οποία έδωσε την παραγγελία στο The Cabinet Man
Αύριο έχει κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή ο φαρμακοβιομήχανος Κάτσικας.
Ολο και περισσότεροι ζητούν να κληθεί ο Σημίτης στην εξεταστική
Σήμερα, η Ν.Δ. έθεσε εκ νέου αίτημα να προσέλθει για κατάθεση ο Κώστας Σημίτης κι όπως φαίνεται συμφωνούν όλοι αυτό να γίνει προς το τέλος της Εξεταστικής.
Μάλιστα, ακόμα και μέλη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν εύλογο ο πρώην πρωθυπουργός να κληθεί στην εξεταστική για αν εξηγήσει αν διερεύνησε τις σοβαρε΄ς καταγγελίες που οδήγησαν στην παραίτηση Καστανίδη από την θέση του υπουργού Μεταφορών και αν οι παραιτήσεις του διαδόχου του κ. Μαντέλη αλλά και του Θεόδωρου Τσουκάτου (στενότατοι συνεργάτες όλοι του πρωην πρωθυπουργού) σχετίζονταν με την Siemens.
Ο κ. Βαλυράκης πάντως αρνείται ότι το έδωσε ο ίδιος στον Τύπο, ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε και τους βουλευτές του κόμματός του αφού σε σύσκεψη που προηγήθηκε μεταξύ μελών του ΠΑΣΟΚ τα άκουσε για τα καλά και κάποιοι μίλησαν και για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου