Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ: MIΓΜΑ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Την αντίθεση της ΝΔ στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως το μίγμα που παραλύει την οικονομία και τραυματίζει τον κοινωνικό ιστό. Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κυβερνών κόμμα για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, τα οποία, όπως ανέφερε, αν είχαν ληφθεί νωρίτερα θα ήταν πιο ήπια...
«Τα μέτρα αυτά θα βαθύνουν την ύφεση» πρόσθεσε, εκτιμώντας πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις.
Αποκρούοντας την κριτική που δέχετε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα πεπραγμένα κυβερνήσεών του στην οικονομία, σημείωσε: Η ΝΔ διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε. Εχουμε γυρίσει σελίδα, δεν απολογουμαι για κανέναν.
Συνεχίζοντας μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση: Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μας έφεραν οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο πεντάμηνο, αυτά που έκανε και αυτά που δεν έκανε.
Επισημαίνοντας πως ο ίδιος τήρησε υπεύθυνη στάση, συμπλήρωσε πως το ΠΑΣΟΚ άργησε απελπιστικά και τελικως υιοθετησε λάθος μίγμα. Στηρίζεουμε οτιδήποτε βγάζει την Ελλάδα από την κρίση, αυτό το μίγμα δεν μας βγάζει από την κρίση, συμπλήρωσε και είπε:
Η ΝΔ λέει όχι στην αυξηση του ΦΠΑ σε κάθε αύξηση φορολογίας στα καύσιμα, λέει όχι στην περικοπή του 14ου μισθού.
Αντίθετα πρότεινε μεγαλύτερο φόρο στον καπνό και τα ποτα, στα είδη πολυτελείας, αυξηση εσόδων από την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσιου.
Κοκκινη γραμμή γιας μας είναι η προστασία των χαμηλόμισθων και χαμησυννταξιουων και η στήριξη της μεσαίας τάξης, συνέχισε.
Επίσης, ζήτησε μέτρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου