Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τώρα θέλουν να μας χρεοκοπήσουν!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ στο «EΘΝΟΣ» 27/4
Επιβαρύνεται διαρκώς το διεθνές πολιτικό και οικονομικό κλίμα εναντίον της χώρας μας. Σε τίποτα δεν βελτίωσε την κατάσταση η απόφαση του πρωθυπουργού να υπαγάγει την Ελλάδα στον απεχθή και επαχθή ζυγό της ξένης επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά εκτοξεύθηκαν σε απίστευτα ύψη χθες, πιάνοντας νούμερα από την εποχή της... δραχμής! Επιβεβαιώθηκε έτσι για πολλοστή φορά ότι είναι παραμύθι πως τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που αποφασίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων βοηθούν τουλάχιστον στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας.
Το αντίθετο παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες - όσο πιο πολλά αντεργατικά μέτρα παίρνει η κυβέρνηση, τόσο ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας, τόσο πιο πολύ μας "γδέρνουν" δηλαδή και οι διεθνείς κερδοσκόποι!
Η απόφαση υπαγωγής στο καθεστώς των ΔΝΤ - ΕΕ υπήρξε μια δραματική απόφαση που θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της Ελλάδας και θα φτωχύνει τον λαό της, οδηγώντας το οικονομικό του επίπεδο δεκάδες χρόνια πίσω. Υποστηρίξαμε με πάθος την άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν μονόδρομος το να πέσει η πατρίδα μας στα νύχια του ΔΝΤ.
Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση, η οποία φυσικά είναι η μόνη που αποφασίζει, μας οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ, όπως είχε πει πρώτος και σε ανύποπτο χρόνο, αμέσως μετά την εκλογική του νίκη, ο Γ. Παπανδρέου. Η συζήτηση περί του αν μπορούσαμε ή όχι να αποφύγουμε το ΔΝΤ είναι πλέον πολιτικά ανεπίκαιρη.
Η τραγωδία έγκειται στο ότι η ζωή αποδεικνύει πως η απόφαση για το ΔΝΤ άνοιξε την όρεξη των εχθρών της χώρας μας, οι οποίοι εκτιμούν ότι τώρα μπορούν να οδηγήσουν την αποδειχθείσα εμπράκτως ως υπέρμετρα ενδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι του σημείου της... χρεοκοπίας της Ελλάδας!
Το αδιανόητο από οικονομικής άποψης καθίσταται πολιτικός στόχος τόσο των κερδοσκόπων όσο και ισχυρών τμημάτων της γερμανικής Δεξιάς, αλλά και ολόκληρου του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών που συγκυβερνά στη Γερμανία.
Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε προειδοποίησε κατά της χορήγησης "λευκής επιταγής" στην Αθήνα. Αλλά και το επίσης συγκυβερνών Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) της Βαυαρίας, το οποίο κυβερνά διαρκώς το κρατίδιο αυτό από την εποχή αμέσως μετά τον Χίτλερ και έχει ακροδεξιά ιδεολογία, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παρόλο που αυτό είναι αδύνατον βάσει των συνθηκών της ΕΕ!
Πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο είχε πάλι χθες η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" που άρχιζε με τον ισχυρισμό ότι "η Ελλάδα είναι ανίκανη να πληρώσει" και κατέληγε με το ότι πρέπει να γίνει "αναδιάρθρωση" του ελληνικού δημόσιου χρέους και να "ματώσουν" γι' αυτό όσες τράπεζες έχουν ελληνικά ομόλογα.
Πρωτοσέλιδο το θέμα και στην παγκόσμια έκδοση των "Τάιμς της Νέας Υόρκης", οι οποίοι άρχιζαν ως εξής την ανάλυσή τους: «Πριν από λίγες μόνο εβδομάδες, η ιδέα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναδιαρθρώσει το χρέος της φαινόταν σαν την... πυρηνική επιλογή. Τώρα η αναδιάρθρωση -ένας συγγενικός τρόπος για να πει κανείς "χρεοκοπία"- όχι μόνο δεν είναι αδιανόητη, αλλά είναι ακόμη και πιθανή»!
Δεν θα μπορούσε φυσικά από τη συγχορδία αυτή να απουσιάζει, έστω και για μια και μόνη ημέρα, το κατεξοχήν έντυπο των διεθνών κερδοσκόπων, οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου, οι οποίοι έχουν την καλοσύνη να μας πληροφορήσουν ότι "εν πάση περιπτώσει είναι πιο έξυπνο για την Ελλάδα να χρεοκοπήσει μέσα στην Ευρωζώνη παρά έξω από αυτήν"!
Τη χρεοκοπία την έχουμε σίγουρη δηλαδή και η μόνη λεπτομέρεια που απομένει να ρυθμιστεί είναι αν μας συμφέρει καλύτερα να χρεοκοπήσουμε σε... ευρώ ή σε δραχμές! Ωραίοι τύποι είναι αυτοί οι Αγγλοι.
Το ζήτημα είναι όμως ότι όταν υπάρχει τέτοια συγχορδία υπέρ της χρεοκοπίας μας και τόσο κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησης μέχρι τώρα να αποκρούσει τα σχέδια των Γερμανών και των κερδοσκόπων, ο φόβος είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένος...

Βερολίνο
Μέχρι πού θα το φτάσει;
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η γερμανική κυβέρνηση ταπεινώνει και εξευτελίζει έτσι την Ελλάδα, επειδή θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως όργανο προκειμένου να τρομοκρατήσει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και να τις πειθαναγκάσει να αποδεχθούν με το ζόρι και χωρίς πολλές πολλές αντιδράσεις και αντιστάσεις νέες συνθήκες λειτουργίας της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
Συνθήκες υπαγορευμένες πλέον από το Βερολίνο και προσαρμοσμένες στη γερμανική ηγεμονία και επικυριαρχία επί ολόκληρης της Ευρώπης. Εχει τεράστια σημασία επομένως -πανευρωπαϊκή, όχι απλά ελληνική- η σθεναρή αντίσταση του ελληνικού λαού στους όρους του ΔΝΤ και της ΕΕ, ώστε να αποτύχουν και τα σχέδια της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου