Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ο κ. Ρόβλιας και το πράσινο …«Βυζάντιο»

H παραίτηση του Ντίνου Ρόβλια από την κυβέρνηση, 69 ημέρες αφ’ ότου ανέλαβε στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν είναι και τόσο αθώα, όσο θέλουν να την παρουσιάσουν στην κυβέρνηση. Και δε μιλάμε φυσικά για το ήθος του βουλευτή Καρδίτσας αλλά για τα όσα τον οδήγησαν στην παραίτηση.
Αιτία, όπως γνωρίζετε, ένα μπιλιετάκι με οδηγίες προς το υπουργείο Άμυνας και το Προστασίας του Πολίτη για διακριτική μεταχείριση στρατιωτικών και αστυνομικών. Κοινώς ρουσφέτια σαν κι αυτά που διακινούνται κατά εκατοντάδες στα πολιτικά γραφεία ακόμη και απλών βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιθανότατα ο κ. Ρόβλιας να μην τα είχε δει καν και να έκανε τη διεκπεραίωση ο διευθυντής του γραφείου του, όπως συμβαίνει πάντα στην αθάνατη Ψωροκώσταινα.
Ποιος, όμως, διέρρευσε το χαρτί αυτό προτού μάλιστα προλάβει να πάει στους αποδέκτες του, τους κ. Βενιζέλο και Χρυσοχοϊδη. Εδώ είναι το μυστικό της παραίτησης του κ. Ρόβλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο διέρρευσε μέσα από το υπουργείο Εσωτερικών, όχι όμως μέσα από το γραφείο του κ. Ρόβλια. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για τις πολύ κακές σχέσεις που είχε ο υφυπουργός με τον υπουργό, Γ. Ραγκούση. Ο τελευταίος δεν είχε δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στον κ. Ρόβλια και τον είχε… στην απέξω. Οι σχέσεις τους ήταν κάκιστες και κάποιοι τώρα δεν αποκλείουν να δόθηκε σκόπιμα το έγγραφο από συνεργάτες του υπουργού ώστε να “φαγωθεί” ο υφυπουργός.
Και παρ’ ότι τη Δευτέρα ο κ. Ρόβλιας είχε πάρει το “οκ” από τον Χ. Παμπούκη ότι δεν υπάρχει θέμα, Τρίτη πρωί φαίνεται ότι έπεσαν τα μεγάλα μέσα στον πρωθυπουργό. Ήταν και η συγκυρία με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά, οπότε δεν μπορούσε να μείνει ο υφυπουργός στην κυβέρνηση.
Όπως αντιλαμβάνεστε, το… Βυζάντιο αναστήθηκε στο ΠΑΣΟΚ πριν καλά – καλά κλείσει τρεις μήνες στην εξουσία. Το ‘χουν στο DNA τους φαίνεται οι “πράσινοι”.
gataros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου