Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Οι κοινωνικοί αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλες. Και δεν καίνε βιβλιοθήκες

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2009, το κείμενο του «Προφήτη» που δημοσιεύσαμε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 παραμένει κατά την γνώμη μας μακράν η καλύτερη εκτίμηση όσων συνέβησαν. Το αναδημοσιεύουμε για να τα θυμηθούμε όλοι:
«Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο»
Δάντης
1. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι θωρούν τα μάτια μας είναι πολιτικά τυφλός.
2. Οι Αμερικανοί γκρεμίζουν τον Καραμανλή. Αυτή είναι η τύχη των συμμάχων-τοπικών αρχόντων που δεν ομονοούν 100% στις βουλές της Αυτοκρατορίας. Για τους εχθρικούς επιφυλάσσεται η αγχόνη. Μιλόσεβιτς, Σαντάμ, προσεχώς Κάραζιτς.
3. Από κοντά συμμορίες κλεφτών και ναρκεμπόρων που επιδιώκουν να ιδρύσουν μικροκράτη στο κέντρο της Αθήνας. Από κοντά και οι εγχώριοι οικονομικοί φεουδάρχες που είχαν συνηθίσει στην θεσμική ασυδοσία της εποχής Σημίτη, όταν κατέλυσαν το πολίτευμα εγκαθιδρύοντας μηντιο-κρατία. Ο Αλεξ Ρόντος που βρίσκεται αυτή την εποχή;
4. Σύμμαχοι παραπλανημένα αμούστακα, πολλοί γόνοι της νέο-αστικής τάξης, παιδιά της αφθονίας που βλέπουν ότι το επίπεδο ζωής που συνήθισαν χάρη στις λαμογιές του μπαμπά δεν μπορεί να διατηρηθεί και «εξεγείρονται». Την προοπτική να δουλέψουν δεν την εξετάζει κανένας. ( Για το «πού θα δουλέψουν» μπορούν να ρωτήσουν 2 εκατ. αλλοδαπούς).
5. Κάθε γενιά θέλει να εξεγερθεί ενάντια στο «Σύστημα». Είναι ορμονικό.
Αλλά τόσο γελοία ποιότητα καλοζωισμένων «επαναστατών» δύσκολα θα βρεθεί. Εγκαλούν τους γονείς τους γιατί «πάχυναν και καράφλιασαν». Προφανώς θεωρούν ότι η ζωή είναι τηλεόραση και οι μεσήλικες οφείλουν να παραμένουν νέοι, με πλαστικές.
6. Ο Καραμανλής, αν πέσει, θα πέσει από ατολμία. Αλλά και από διαφορετική πολιτική κουλτούρα. Δεν έχει πείρα ανατρεπτικών μηχανισμών. Η Δεξιά δεν υπονόμευε το «Σύστημα». Ήταν η ίδια Το Σύστημα. Όταν χρειαζόταν βία για να μείνει στη εξουσία υπήρχαν τα κανόνια του Σκόμπυ ή το Δόγμα Τρούμαν. Φλώροι Οννεδίτες, και καλοταϊσμένα golden boys που να τα βγάλουν πέρα με εξαρχειώτες street fighting men.
7. Η αγανάκτηση των μαζών για την ακραία ανισοκατανομή του εισοδήματος δεν αποκτά πολιτική δυναμική. Λείπει ο πολιτικός φορέας που θα την μετουσιώσει σε πολιτική ενέργεια. Και γιατί λείπει ο πολιτικός φορέας; Γιατί η εποχή είναι μεταβατική, τάξεις και κοινωνικά στρώματα δεν έχουν ευδιάκριτη διαφορά, δεν δημιουργούνται κοινότητες συμφερόντων. Πού ανήκει αυτός που είναι υποτελής μισθωτός στην επαγγελματική του απασχόληση και ταυτόχρονα στυγνός εργοδότης στην οικιακή βοηθό που του εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες προσωπικής διαβίωσης;
8. Οι κοινωνικοί αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλες. Και δεν καίνε βιβλιοθήκες.
9. Οι πολιτικές επιλογές των ατόμων οφείλουν να υπακούουν στην πολιτική πραγματικότητα και όχι σε υποθετικά ευχολόγια. Αν πέσει η παρούσα κυβέρνηση δεν θα έλθει ο …Μαχάτμα Γκάντι, αλλά ο Γιωργάκης και η Ντόρα. Όσοι αποδέχονται να τους λέει το CNN ποιον πρέπει να έχουν κυβέρνηση να πάνε στην Αριζόνα.
10. Τέλος, το μόνο κριτήριο αποτίμησης της κατάστασης παραμένει : Cui bono?
Ποιος ωφελείται ;
Προφήτης
από antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου