Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ 14

από http://apergospastis.pblogs.gr
Καλή Χρονιά!
Ι. Για να βγούμε -λέει- από το ''σκοτεινό τούνελ'' της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση. Συναίνεση; Ποιων με ποιούς; Δηλαδή μεταξύ των Βιομηχάνων με τα κατώτερα στρώματα; Των Λύκων δηλαδή με τα πρόβατα; Όταν χρησιμοποιείς την λέξη ''συναίνεση'' εννοείς να συναινέσουν δυο ομάδες με διαφορετικά συμφέροντα, δεν μιλάμε για παράδειγμα για συναίνεση μεταξύ των μελών του ΣΕΒ, αυτοί τα ξέρουν τα συμφέροντά τους.
Ευχαριστούμε Τζέφρυ και Σαμαρά αλλά δεν θα πάρουμε γιατί έχουμε δει που οδηγούν οι συναινέσεις και η δήθεν εθνική προσπάθεια για καλύτερες μέρες. Οι προηγούμενες συναινέσεις οδήγησαν σε ελαστικές μορφές εργασίας, σε stage και σε 4ωρα για να ''τονώσουμε τον ανταγωνισμό της Ελληνικής Οικονομίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας''. Οι καλύτερες μέρες ακόμα έρχονται.
ΙΙ. Και ενώ τα κεκτημένα των νταβάδων, των τσιφλικάδων και των μεγαλοεργολάβων μένουν ανέπαφα με υποστήριξη από τα ''ακριβοδίκαια'' ΜΜΕ και ενώ ο Παναγόπουλος, ο αχυράνθρωπος του πασόκ στην ΓΣΕΕ, συμφωνεί κατ αρχήν (sic) με τον ΣΕΒ στο ότι απαιτείται συναίνεση (που λέγαμε...), ο επιστημονικός πασοκισμός ανακαλύπτει καινούργιες φόρμουλες για ροή χρήματος απ' όλον τον άλλον κόσμο ΕΚΤΟΣ φυσικά από τα ιερά πρόβατα του ΣΕΒ που ''προφέρουν θέσεις απασχόλησης''.
Έτσι στο στόχαστρο της πράσινης λαίλαπας μπήκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις ''εξωπραγματικές'' διευκολύνσεις που τους παρέχονται όπως άδειες, επιδόματα, σταθερό ωράριο, αξιοπρεπής μισθός κλπ. Και ενώ περιμένουμε δίκαια τα μέλη του ΣΕΒ να χειροκροτούν μια τέτοια απόφαση γιατί τους χαλάει η πιάτσα, έρχονται διαφόρων ειδών και κλάδων βιοπαλαιστές να επικροτούν κι αυτοί τις πεφωτισμένες αποφάσεις του πασόκ. Αντί δηλαδή να πούμε ''ρε παιδιά να βγούμε κι εμείς από τα σκατά'' λέμε ''να πέσουν και οι άλλοι μέσα''! Αν μη τι άλλο τα λόγια που σπέρνουν οι Κύρτσοι και οι Πρετεντέρηδες πιάνουν τόπο.
ΙΙΙ. Εννοείται πως δεν είμαι σύμφωνος με κάποιες πραγματικά τρελές παροχές και κάποια ξεκάρφωτα επιδόματα που παίρνουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, που σε αυτές τις περιπτώσεις ζουμάρουν τα ΜΜΕ για να μην δούμε το δάσος. Ποιο είναι το δάσος; Οτι την οικονομία ουσιαστικά την συντηρούν οι Δημόσιοι υπάλληλοι, δεν την συντηρούν και δεν κινούν χρήμα ούτε οι 4ωροι, ούτε τα stage, ούτε τα δελτία παροχής υπηρεσιών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ρίχνουν χρήμα και κινείται η αγορά και αυτοί πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.
Αυτό φυσικά μη το βλέπετε στενά, οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στυλοβάτες της Ελληνικής Οικονομίας και του Ασφαλιστικού μας Συστήματος, δείτε όμως οτι ο οικονομικά αβέβαιος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι οικονομικά και κοινωνικά ενεργός και να μην ξεχνάμε οτι κυκλοφορεί ακόμα χρήμα από τις προηγούμενες γενιές που είχαν κάποια εργασιακά κεκτημένα και κάπως κινείται το πράγμα.
IV. Η πασοκική λαίλαπα θα σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία εντάσσοντας σε αυτά τους ανασφάλιστους (λαθρο)μετανάστες. Μάλιστα. Ξέρετε πόσες εισφορές θα πληρώσουν οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες στα ασφαλιστικά ταμεία; Το πολύ δύο μηνών μέχρι δηλαδή να τους απολύσουν και να τους αντικαταστήσουν με άλλους ακόμα πιο εξαθλιωμένους από την δεξαμενή φθηνών ανθρώπων που συντηρούν οι κρατούντες με ''πολιπολιτισμικά'' παραμύθια.
V. Μια και αναφέρθηκα στα ''πολυπολιτισμικά'' παραμύθια, θα νοθεύσω αυτά τα ''οικονομικά'' μικρά και τριανταφυλλένια με ένα απόσπασμα από κείμενο που δημοσιεύτηκε στο ένθετο της ''Ελευθεροτυπίας'' με τον τίτλο ''κοντέινερ'' (Τεύχος 2, 7 Δεκεμβρίου 2009), που προσπαθεί να μας πεί πόσο ρατσιστές είμαστε εμείς οι Έλληνες, περνώντας στο άλλο άκρο χρησιμοποιώντας ρατσιστικό λόγο εναντίον των Ελλήνων.
''ΤΟΠ ΜΟΝΤΕΛ'' (σελίδα 8), Λένα Κιτσοπούλου
[...] Οι Έλληνες μοιάζουν μεταξύ τους, επειδή ακόμα δεν μάθανε να ανακατεύονται με άλλες φυλές. Είναι ακόμα ρατσιστές και θέλουν να διαιωνιστεί η δική τους φάτσα, ο δικός τους κώλος, κι ας είναι δυο επι δυο, δεν έχει σκεφτεί ποτέ ο Έλληνας πατέρας ''μακάρι την κόρη μου να τη γαμούσε ένας ωραίος μαύρος, να βγεί το εγγονάκι μου ωραίο.'' Όοοχι. Προτιμάει να διαιωνίσει την φάτσα, προτιμάει το εγγονάκι του να γίνει 1,50 μ. στο ύψος, αλλά να του μοιάζει. Στ' αρχίδια του αν το εγγονάκι δεν θα παίξει ποτέ στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου, αρκεί να του μοιάζει. Να πάρει και το όνομά του. Δεν πα να τον λένε και Παπάρα. Δεν έχει σημασία. Και το εγγόνι θα λέγεται Παπάρας. Οι Παπάρηδες πρέπει να διαιωνίζονται.[...]
Πιστεύω οτι μια θεσούλα στο Υπουργείο της Διαμαντοπούλου την δικαιούται η κυρία που γράφει όλα αυτά τα ωραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου