Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Για τα ιδρύματα των πρωθυπουργών, βρήκαμε 1,5 εκ.ευρώ. Για τα αναπηρα παιδάκια της Θεσσαλονίκης, Όχι!!!!

Είχαμε γράψει προχθές, ότι το σοβαρότερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, είναι η μεταφορά των ανάπηρων παιδιών, προς τα σχολεία τους, η οποία έχει σταματήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων. Το κονδύλι που απαιτείται είναι γύρω στο 1,5 εκ.ευρώ και για το λόγο αυτό, κατόπιν πιέσεων του Νομάρχη, θα υπάρξει σήμερα ειδική σύσκεψη για το πρόβλημα με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου.
Συσκέψεις, διασκέψεις, διαβουλέυσεις, για να βρεθούν τα χρήματα. Και δυστοκία.
Κι όμως, η κυρία Διαμαντοπούλου, ήσυχα ήσυχα, χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι υπέγραψε τη....
χρηματοδότηση του ιδρύματος "Κώστας Σημίτης", με 225.000 ευρώ, ενώ οι προκάτοχοί της έδωσαν, επίσης ήσυχα ήσυχα, 1,5 εκ ευρώ στα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών.
Χθε ο Μητσοτάκης είπε στον Χατζηνικολάου:
«τα ιδρύματα αυτά, κάνουν σημαντική δουλειά καταγράφοντας την νεότερη ιστορία και εν πάσει περιπτώσει δεν σώζεται η Ελληνική οικονομία με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.»(!!!)
Εντάξει κ.επίτιμε, δεν σώζεται η οικονομία με 1,5 εκ.ευρώ, αλλά όταν δεν έχεις λεφτά να δώσεις για τη μεταφορά των ανάπηρων παιδιών της Θεσσαλονίκης, τι σας υπαγορεύει η συνείδησή σας; Ποιός προηγείται;
Γιατί όταν πρόκειται να λύσουμε ένα πρόβλημα που αφορά τους πιό αδύναμους, βρίσκουμε συνέχεια προβλήματα και αφορμές και μένουν 200 ανάπηρα παιδάκια χωρίς σχολείο, ενώ όταν πρόκειται να χώσουμε 1,5 εκ.ευρώ σε ευαγή ιδρύματα, το κάνουμε άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά;
Γιατί κυρία Διαμαντοπούλου;
Οι γονείς των παιδιών τα παράτησαν προχθές, αγανακτισμένοι, στη Νομαρχία.
Αύριο, θα τα φέρουν έξω από το σπίτι σας.
Να τα βάλετε μέσα, να καθίσουν στους Louis ΙV καναπέδες σας και να συζητήσετε μαζί τους.
Για να δείτε ότι υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος, πέρα από το belunga και τη dom perignion.
http://taxalia.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου