Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Θα πληρώσουμε τις "πρασινες αλχημείες"

«Μέτρα» διαρρέει συνεχώς το οικονομικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να ρίξει άδεια και να πιάσει γεμάτα. Μετρά αντιδράσεις, τρώει το χρόνο που του έχει απομείνει και περιμένει την Κομισιόν να προτείνει τα δικά της μέτρα που σίγουρα θα είναι επώδυνα ώστε να τα παρουσιάσει ως αναγκαστικά και αναπόφευκτα.
Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσαν σενάρια αύξησης ΦΠΑ, φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, ποτά, τσιγάρα, καύσιμα πιο ακριβά, μείωση αφορολόγητου ορίου και κυνήγι αποδείξεων, αύξηση 200% στις αντικειμενικές αξίες κ.λπ.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις επικοινωνιακές πιρουέτες και να πει την αλήθεια στον κόσμο, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Να πει ότι κέρδισε την εξουσία τάζοντας τα πάντα και σε όλους. Να πει επίσης ότι το περίφημο προεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα ήταν faux. Κάτι σαν διπλά βιβλία δηλαδή που στο ένα γράφεις ότι είναι αρεστό και στο άλλο την αλήθεια όσο δύσκολη κι αν είναι.
Αυτά τα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ θα τα υποστούμε σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη. Όχι μόνο λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης αλλά εξαιτίας κυρίως της κακής διαχειριστικής λογικής των πράσινων μάγων που όπως φαίνεται, δεν έβαλαν μυαλό από τα λάθη του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου