Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Εικόνα Βαβέλ στην κυβέρνηση για οικονομία και «Καλλικράτη»


Αντεγκλήσεις μεταξύ υπουργών
Εικόνα Βαβέλ εμφανίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά και κυρίως οικονομικά συγκυρία, ενώ αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραχωρεί συνέντευξη για τα πεπραγμένα των 100 ημερών.
Στον απόηχο των προχθεσινών αντιδράσεων κορυφαίων υπουργών σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του σχεδίου «Καλλικράτης» για τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και των παλινωδιών για τις γονικές παροχές, χθες στο επίκεντρο βρέθηκαν πτυχές των οικονομικών χειρισμών της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «αποκήρυσσε» τη θέση της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, ότι το ενδεχόμενο ενιαίου ΦΠΑ θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, εμφανίσθηκε υπέρμαχος του μέτρου.
Επίσης, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε με αιχμηρό τρόπο στην κριτική που δέχθηκε από τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Μπεγλίτη, για τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας με κοινοτικούς αξιωματούχους. Παράλληλα, αποστάσεις από τη δημόσια παρέμβαση του κ. Βενιζέλου για το θέμα έλαβε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης. Τέλος, σε διαφορετικές «αποχρώσεις» κινήθηκαν στη Βουλή οι κ.κ. Τίνα Μπιρμπίλη και Χρήστος Παπουτσής αναφορικά με την εκτροπή του Αχελώου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου