Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού από τη Ν.Δ

Την συγκρότησης Παρατηρητήριου Οικογενειακού Προϋπολογισμού που θα έχει σκοπό την ανάπτυξη από το κόμμα πολιτικών δράσεων για τη στήριξη της Ελληνικής οικογένειας, που δοκιμάζεται από τη σημερινή οικονομική κρίση, αποφάσισε ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος όρισε ως συντονιστή τον βουλευτή Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αναπληρωτή του τον πρώην βουλευτή και πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Μπούγα.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στόχος είναι η στήριξη της Ελληνικής οικογένειας, ο θεσμός της οποίας παραμένει ανθεκτικός και ισχυρός, στηρίζοντας την κοινωνία
Ωστόσο, κοινή είναι η πεποίθηση ότι η σημερινή οικονομική κρίση, τα εντεινόμενα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, προκαλεί πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες, που πλήττουν σοβαρά την Ελληνική οικογένεια και ιδίως την οικονομικά ασθενέστερη.
Παράλληλα, η Ν.Δ ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι με τα μέτρα που παίρνει μειώνει το εισόδημα των πολιτών.
"Η κυβέρνηση κάνει λάθος να μην υπολογίζει και να μην παρακολουθεί την επίπτωση των αποφάσεών της στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το Παρατηρητήριο θα μετράει διαρκώς και σε τακτική βάση τις διακυμάνσεις του οικογενειακού εισοδήματος. Θα υπολογίζει την όποια επίπτωση, θετική ή αρνητική, των μέτρων της κυβέρνησης και θα προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου