Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Νέο επικοινωνιακό φάουλ της κ. Μπατζελή με τους αγρότες

Με μια απίστευτη κίνηση πανικού και κάτω από την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα δώσει… 920 εκατ. ευρώ στους αγρότες. Αν αναρωτιέστε που θα τα βρει η χώρα εν μέσω της κρίσης, μάλλον πρόκειται για… μαϊμού ανακοινώσεις με στόχο να σπάσουν τα μπλόκα και να ανοίξουν οι δρόμοι. Η κ. Μπατζελή, μάζεψε μια σειρά από κοινοτικά προγράμματα που παρέμεναν παγωμένα επί χρόνια και για τα οποία είχαν γίνει ανακοινώσεις ακόμη και από τον κ. Κοντό επί Νέας Δημοκρατίας, τα “βάφτισε” βοήθεια στους αγρότες και ανακοίνωσε την υλοποίησή τους. Πρόκειται ουσιαστικά για προγράμματα που ούτως ή άλλως κάποτε έπρεπε να υλοποιηθούν και τα οποία δεν επιβαρύνουν την οικονομία.
“Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” λέει ουσιαστικά η κ. Μπατζελή και να πούμε την αλήθεια ορθώς το κάνει. Ομως, το να ξεθάβει παλαιά προγράμματα προκειμένου να τα περάσει ως ενίσχυση των αγροτών μάλλον είναι ατυχές. Ηδη οι αγρότες φαίνεται να είναι απογοητευμένοι και δεν “τσιμπάνε” από τις ανακοινώσεις της υπουργού. Ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να μπλοκάρουν τα σύνορα και να κάνουν… ντου στο Ζάππειο όταν θα ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος για τους αγρότες.
Φαίνεται ότι η απειρία της κ. Μπατζελή την οδήγησε στην απελπιστική κίνηση και σε ένα επικοινωνιακό φάουλ που πιθανότατα να της γυρίσει μπούμερανγκ
ANTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου