Απερίφραστα αρνητική θα είναι η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για το επίμαχο νομοσχέδιο περί ιθαγένειας.
Αυτό αναφέρουν στο Antinews καλά πληροφορημένες πηγές οι οποίες διευκρινίζουν ότι η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι απερίφραστα αρνητική και ως θέση απέναντι στο τεράστιο θέμα που άνοιξε η κυβέρνηση αλλά και ως αντίθεση στο νομοσχέδιο που οδηγείται στην Βουλή.
Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ δεν θα αφήνει επίσης καμία αμφιβολία για το πότε και πως θα καταργηθεί (στην περίπτωση που υπερψηφισθεί) το επονείδιστο νομοσχέδιο.
Αναφερόμενα εξάλλου στο αίτημα για Δημοψήφισμα που προωθεί ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι επί της ουσίας πρόκειται για «άσκηση επαναστατικής γυμναστικής» με γυμναστή τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος «επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πάνω σε ένα επικίνδυνο εθνικά θέμα»
Αυτό γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κάνει Δημοψήφισμα χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, η οποία έχει απόλυτη δικαιοδοσία επί του θέματος και μάλιστα μα αυξημένη πλειοψηφία, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.
Το θέμα λοιπόν, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, δεν είναι πως θα αποκομίσουν κάποιοι κομματικά οφέλη από ένα σοβαρό ζήτημα ακολουθώντας εύκολες πολιτικές, αλλά το πώς θα μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης με συγκεκριμένα μέτρα.
ΑΡΘΡΟ 44 &2 του Συντάγματος:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
**Απερίφραστα αρνητική η θέση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ιθαγένειας**
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτρέψτε μου να αμφιβάλλω…αν είναι να το καταψηφίσει και μετά να μας πει ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά χωρίς να κάνει τίποτα ας πάει και αυτός στο Club 18 για χαλάρωση.(151 ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, GAME OVER για την Ελλάδα)
http://www.neb.gr/node/1172
Σαμαράς: Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα αυτό δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα.
**Αυτό γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κάνει Δημοψήφισμα χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, η οποία έχει απόλυτη δικαιοδοσία επί του θέματος και μάλιστα μα αυξημένη πλειοψηφία, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.**
Σωστός, οι ίδιες πηγες όμως ξέχασαν να σας πούνε ότι Δημοψήφισμα είναι δυνατό και μέσο Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν αφορά ζητήματα Πανευρωπαϊκού Συμφέροντος και Εθνικών Συμφερόντων.(Αν δεν κάνω λάθος η ΝΔ υπερψήφισε το Ευρωσύνταγμα)
http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/01/11-4.html
Αυτή την δυνατότητα γιατί σας την αποκρύπτουν οι πηγες σας; Μήπως επειδή δεν έχουν τίποτα εναντίον του Νομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση; Μήπως επειδή το Πασοκ και η ΝΔ ουσιστικά δεν διαφωνούν πουθενά και παίζουν Bad Cop Good Cop σενάριο για αποπροσανατολισμό των Ελλήνων; Λέω, μήπως.