Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

«Η Αθήνα έγινε Καμπούλ» (ούτε ο Ξηρός δεν είχε πάει στην Βουλή)



Είναι η πρώτη φορά που έγινε τέτοιο χτύπημα μπροστά από την Βουλή. «Ούτε ο Ξηρός δεν είχε τολμήσει να …πάει στην Βουλή, στην πιο καλά φυλασσόμενη υποτίθεται περιοχή της Αθήνας» λένε έμπειροι αξιωματικοί. Αυτή είναι η πρώτη παρατήρηση.
Η δεύτερη αφορά τις εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής, από την μεθοδολογία του κτυπήματος, που κάνουν λόγο για χτύπημα από την οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”. Είναι η γνωστή οργάνωση το ξήλωμα της οποία άρχισε επί ΝΔ και συνεχίστηκε από τον κ. Χρυσοχοϊδη, ο οποίος μόλις ανέλαβε άνοιξε και διάλογο μαζί τους, καλώντας τους να παραδοθούν. Και οι «πυρήνες» απάντησαν με ένα «ξέσκισμα» από επιθέσεις.
Προτελευταίο επεισόδιο σε αυτήν την περίεργη διελκυστίνδα η πομπώδης σύλληψη την προηγούμενη εβδομάδα ενός νεαρού με την κατηγορία της συμμετοχής στους «πυρήνες», ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
«Η Αθήνα έγινε Καμπούλ». Αυτή τη φράση είχε χρησιμοποιήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πριν μερικούς μήνες θέλοντας να στηλιτεύσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν οι βόμβες των τρομοκρατών έπεφταν σαν το χαλάζι. Και ορθώς είχε ασκήσει έντονη κριτική αφού η ΝΔ είχε διαλύσει την Αντιτρομοκρατική και είχε εφησυχάσει σε τέτοιο βαθμό που η νέα γενιά τρομοκρατών σχεδόν… έκανε πλάκα.
Όμως, με τόσο σοβαρά γεγονότα, που κρίνονται ανθρώπινες ζωές αλλά και που αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα της χώρας, κανείς δεν πρέπει να παίζει. Ούτε και ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Στη ζωή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, δυστυχώς στην πολιτική η εκδίκηση τρώγεται πολύ ζεστή. Τώρα ως υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης δέχεται απανωτά χτυπήματα από τους τρομοκράτες με τη βόμβα στη Βουλή να αποτελεί ίσως το πιο ντροπιαστικό για τις διωκτικές αρχές και για τη χώρα.
Αφού οι τρομοκράτες πλησίασαν τόσο κοντά στο καλύτερα φυλασσόμενο (θεωρητικά πάντα) κτίριο της Αθήνας και έκαναν επίδειξη δύναμης και θράσους, τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι ο γιαλός στραβός, αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε.
Και ο κ. Χρυσοχοϊδης θα πρέπει να αφήσει τις επικοινωνιακές κορώνες και να στρωθεί στη δουλειά διότι η τρομοκράτες δεν αστειεύονται, ίσως γίνουν πολύ χειρότεροι από τη 17 Νοέμβρη. Χρειάζεται άμεσα η οργάνωση στρατηγικού σχεδίου το οποίο η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα κι όχι να νομίζει ότι με την παρουσία και μόνο του κ. Χρυσοχοϊδης στην οδό Κατεχάκη οι τρομοκράτες θα φοβηθούν και θα μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα.
Η… Καμπούλ εκδικείται κ. Χρυσοχοϊδη και δεν είναι και η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση για να έχετε άλλοθι…
antinews

1 σχόλιο:

  1. Η βουλή των Ελλήνων που με το αίμα μας να υπερασπιστούμε πρέπει, χτυπήθηκε, αν και το προυγούμενο βράδυ νομοσχεδίασε με αναδρομική ισχύ φοροεισπρακτικό νόμο για τους Έλληνες πολίτες.

    Γιατί, αν μονο πραξικοπιματικά δεν νομοσχεδιάζει, δεν νομοσχεδιάζει αναδρομικά και για "Ζιεμενς", "Βατοπαίδι", "Έκταση στο Βόλο", "Δομημένα και Ομόλογα", Αντικειμενικές αξίες για τεκμαρτές δαπάνες γαμήλιων τελετών στην Παναγία των Παρισίων (βοηθειά μας) και τόσα άλλα, ούτως ώστε να δημευτούν οι υπεύθυνοι?

    Οι "δημοσιογράφοι" που είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή