Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Αποσπάσματα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στο Νέο Ηράκλειο

Μιλώντας για την ιδεολογική μας ταυτότητα δεν προωθώ την περιχαράκωση. Προωθώ την επέκταση της επιρροής μας παντού. Δεν θα αφήσουμε να μετακινηθεί η ΝΔ. Δεν θα γίνουμε το κόμμα των μεταλλαγμένων.

Η σύγκλισή μου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κάποιους ενόχλησε. Δεν συμπίπτουμε σε όλα, συμπέσαμε στα πιο βασικά. Έχουμε ευθύνη στην παράταξη για την ενότητά της. Μπορούμε να την κατοχυρώσουμε και την κατοχυρώνουμε καθημερινά.

Όσο προσπαθούν να τραυματίσουν την προσπάθειά μας με προσωπικούς υπαινιγμούς δεν ενοχλούν εμάς, θυμώνουν τον απλό κόσμο της παράταξης. Τον κόσμο που ζητάει μόνον ένα: Ενότητα. Αληθινή Ενότητα. Δεν μειώνουν την απήχηση των προτάσεων μας. Την ενισχύουν. Δεν θα μας εκτρέψουν στην πόλωση.

Σχεδιάζω την μεγαλύτερη και καλύτερη ΝΔ, στην οποία χωράνε όλοι. Όποιον κι αν ψήφισαν. Δεν αισθάνομαι ότι έχω εσωκομματικό αντίπαλο. Αντίπαλός μου είναι η ήττα.

Ο κόσμος δίνει εντολή ενότητας και την εντολή να προχωρήσει μπροστά αυτή η παράταξη για να γίνει και πάλι ικανή να κυβερνήσει. Σε κάθε μέρος της χώρας αυτό το ρυάκι έχει ήδη γίνει ποτάμι. Το ποτάμι, η βάση μας, πρέπει να πάει στις κάλπες. Πρέπει να ψηφίσει.

Ο στείρος κυβερνητισμός μας χαντάκωσε. Πρέπει να αποφύγουμε τη διαχειριστική μιζέρια. Δεν πρέπει να αφοπλιστούμε ιδεολογικά, αλλιώς θα συρρικνωθούμε. Η σιωπή των ιδεών είναι ουσιαστικά η σιωπή των αμνών. Λέμε όχι στη σιωπή των ιδεών. Η ιδεολογική ηγεμονία είναι εφαρμοσμένη συνταγή σε όλα τα σύγχρονα κεντροδεξιά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου