Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Στο πλευρό της Ντόρας οι βαρόνοι, οι βαρονέτοι και οι βατοπεδινοί της ΝΔ

Επισημαίνουμε Το θέμα αυτό που δημοσιεύτηκε στις 4/11/2009 με τον τίτλο “Ιερή συμμαχία βαρόνων, βαρονέτων και βατοπεδινών εναντίον Σαμαρά“. Ύστερα όμως απο την σημερινή προκλητική αναφορά της κ. Μπακογιάννη στα golden boys που στηρίζουν τάχα τον Σαμαρά, κρίνουμε σκόπιμη την επαναφορά του στο προσκήνιο: Προσχωρώντας στο στρατόπεδο της Αγίας Οικογενείας ο Μιλτιάδης Έβερτ δήλωσε: «Η εκλογή της (κ. Μπακογιάννη) θα συμβάλει στην ενότητα της παράταξης και θα δημιουργήσει προοπτικές, ώστε η ΝΔ να επανέλθει στην κυβέρνηση».
Ενώ, καλωσορίζοντάς τον η κ. Μπακογιάννη δήλωσε κι αυτή : «Αποδεικνύει ξανά (ο Μ. Έβερτ) ότι αυτό που προσδιορίζει τις επιλογές όλων μας δεν είναι οι διαφορές του παρελθόντος, αλλά το ειλικρινές ενδιαφέρον για το μέλλον της παράταξης».
Η «ενότητα της παράταξης» λοιπόν και το «μέλλον» της και όχι οι (πολιτικές και επιχειρηματικές) «διαφορές του παρελθόντος» είναι οι λέξεις – κλειδιά που οδηγούν τις οικογένειες Μητσοτάκη και Έβερτ να συμπτύξουν μέτωπο – διότι περί αυτού πρόκειται – εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του σαρωτικού κύματος αλλαγών που έρχεται μαζί του.
Στην πραγματικότητα βεβαίως εννοούν να ενώσουν τα συμφέροντά τους με σκοπό να διαφυλάξουν το μέλλον των παιδιών τους που κινδυνεύει πλέον σοβαρά.
Βλέπουμε έτσι να εκστρατεύει εναντίον του Αντώνη Σαμαρά ένα μέτωπο επιγόνων (γιων και θυγατέρων) εκείνων που παρέλαβαν από τον Ευάγγελο Αβέρωφ ένα στιβαρό κόμμα (δεν συζητάμε τώρα τις κάθετες ιδεολογικές μας διαφορές μαζί του) και παρέδωσαν στο νεοδημοκρατικό λαό έναν πεθαμένο συνασπισμό προσωπικών συμφερόντων για να τον θάψει με το 10,5% στις περασμένες εκλογές.
Συμπλέουν λοιπόν μαζί, σε μια απελπισμένη σταυροφορία κατά του Σαμαρά, τα παιδιά του Μητσοτάκη, η Ντόρα και ο Κυριάκος, η κόρη και ο γαμπρός του Έβερτ, ο γιος του Βαρβιτσιώτη, η κόρη του Κεφαλογιάννη, η κόρη της Πετραλιά – Stage. Όλων εκείνων δηλαδή και μερικών άλλων που οδήγησαν πριν από πολλά χρόνια τον Κ. Καραμανλή στην εξουσία ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει τον εγγυητή των συμφερόντων τους.
Μπορούμε συνεπώς να εικάσουμε ότι ένα ανάλογο ντηλ έγινε τώρα και με τη Ντόρα. Η οποία προφανώς ανέλαβε να προστατέψει και να καλύψει τα παιδιά των γαλάζιων βαρόνων.
Ειρήσθω εν παρόδω, μόνο με τέτοια κακόφημα και κακοφορμισμένα ντηλ μπόρεσε ο Μητσοτακισμός από «συνιστώσα της ΝΔ» (που έλεγε προχθές και ο Μιχαλολιάκος) να εξελιχθεί σε βασική συνισταμένη της και να την οδηγήσει, μαζί με το «νεοκαραμανλισμό», στον ιδεολογικό ευνουχισμός της και τελικά στην πολιτική αυτοκτονία της.
Βεβαίως, μαζί με όλους αυτούς βλέπουμε στο πλευρό της Ντόρας σύσσωμη και την ομάδα των Βατοπεδινών. Ο Δούκας (ως εκπρόσωπος επίσης των ομολόγων μαζί με τον Αλογοσκούφη), ο Κοντός, ο Κιλτίδης κλπ.
Λίγο πιο πίσω προελαύνουν ο Μαγγίνας με τον Ινδό και ο Λυκουρέζος με την Ζήμενς και την Αιξωνή.
Α, ξέχασα και τον Παπαθανασίου ως εκπρόσωπο της οικονομικής αξιοπιστίας και ικανότητος.
Με λίγα λόγια, το «μέλλον» που επικαλείται συνεχώς η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι κανένα άλλο από το πολύ γνωστό σε όλη την Ελλάδα παρελθόν. Από την άλωση του ΟΤΕ επι Οικουμενικής και κυβέρνησης Τζαννετάκη, μέχρι την ΑΓΕΤ της περιόδου 1990-93, την Ζήμενς, τα ομόλογα και το Βατοπέδι της νέας εποχής, αυτή η Νέα Δημοκρατία των Βαρόνων και βαρονέτων μόνο διαφθορά, διαπλοκή και σκάνδαλα μπορεί να παράγει.
Όλοι αυτοί έχουν ολοκληρώσει προ πολλού τον κύκλο τους . Και δεν χρειάζονται σε κανέναν πλέον. Ούτε καν στην πλουτοκρατία που συναναστρέφονται στα κλαμπ της Εκάλης και της Αράχοβας.
Και όπως έχουμε ξαναπεί το καλύτερο γι αυτούς είναι να αυτοσυνταξιοδοτηθούν, για να απολαύσουν όσα κέρδισαν τόσα χρόνια εις υγείαν των κορόιδων.
Διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα, θα τους συνταξιοδοτήσει οριστικά και αμετάκλητα η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν σε λίγο.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου