Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΛΑΡΙΣΗΣ κ.Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.nooz.gr:

ΑΘΗΝΑ 17/11/2009

Τον Αντώνη Σαμαρά στηρίζει, με δημόσια δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.Ο κ. Χαρακόπουλος -εκ των στενών φίλων του πρώην υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλου - υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε δυνατή η προώθηση υποψηφιότητας από τη γενιά των σαραντάρηδων, ζητά να μην καταφέρονται τα στελέχη του κόμματος με δημόσιες δηλώσεις κατά των υποψηφίων αρχηγών γιατί έτσι τους φθείρουν, και σημειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας ψυχικού χάσματος από «βασιλικότερους του βασιλέως».

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής αναφέρει:

«Στη ζωή, συχνά βρίσκεται κανείς σε σταυροδρόμι και καλείται να επιλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει. Στην πολιτική μου διαδρομή δεν ακολούθησα ποτέ τον εύκολο δρόμο του Πόντιου Πιλάτου που νίπτει τας χείρας του. Τοποθετήθηκα πάντα ευθαρσώς, με τόλμη αλλά και παρρησία, καταβάλλοντας κάποτε και το ανάλογο πολιτικό κόστος.

Πιστεύω, όμως ότι οι δημόσιοι άνδρες οφείλουν να τοποθετούνται δημόσια.
Η δημόσια διατύπωση της γνώμης μου για την επιλογή νέου αρχηγού δεν έχει στόχο να επηρεάσει την απόφαση των πολιτικών μου φίλων και όσων ακούν με ενδιαφέρον τις απόψεις μου. Σέβομαι την επιλογή όλων και αναμένω το ίδιο και για τη δική μου.

Δύναμη της παράταξης είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Εγγυητής αυτής της ενότητας, που είναι προϋπόθεση νίκης, είναι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας.

Ήμουν από εκείνους που ζήτησαν η ανάδειξη της νέας ηγεσίας να μην γίνει με όρους «πασαρέλας» αλλά με καθαρά πολιτικούς. Από το έκτακτο συνέδριο και εντεύθεν, οι υποψήφιοι αρχηγοί συγκεκριμενοποιούν και εξειδικεύουν τις θέσεις τους και τις σκέψεις τους για το μέλλον του κόμματος. Για το πώς αντιλαμβάνονται την πρόκληση για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Για τη φιλελεύθερη παράταξη, που δικαιωμένη ιστορικά για την ιδεολογία της, μπορεί όπως σε όλη την Ευρώπη να προσφέρει και πάλι πειστική πρόταση εξουσίας. Μια παράταξη που δεν λησμονεί τις ρίζες της, αλλά ταυτόχρονα είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες. Τιμά διαχρονικές αρχές και αξίες χωρίς να γυρίζει την πλάτη σε νέα ρεύματα.

Τιμώ την πολιτική διαδρομή της Ντόρας Μπακογιάννη και την αγνή φωνή του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου ψηφίζω για νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά γιατί πιστεύω ότι μετά και τη στήριξη του αποσυρθέντος υποψηφίου για την προεδρία Δημήτρη Αβραμόπουλου, μπορεί να εκφράσει το όλο κόμμα. Και τους παραδοσιακούς δεξιούς, αλλά και όσους αυτοτοποθετούνται στο «μεσαίο χώρο», που βρίσκεται πιο κοντά και στις δικές μου απόψεις.

Η επιλογή της αμφίπλευρης διεύρυνσης σε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας, όπως η Νέα Δημοκρατία, είναι επιλογή νίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου