Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Στηρίζει Αντώνη Σαμαρά ο Χρήστος Φώλιας

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας της. Όλοι έχουμε χρέος να αρθούμε στο ύψος που απαιτούν αυτές οι ιστορικές στιγμές. Με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπούμε, με προσήλωση στην ενότητα του κόμματος και με το βλέμμα στραμμένο στο Αύριο, καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο Πρόεδρο μας.
Η κοινωνία μας παρακολουθεί. Οι παραγωγικές τάξεις, ο εμπορικός κόσμος, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, όλοι οι δημιουργικοί και νοικοκυραίοι Έλληνες που συγκροτούν τη μεσαία τάξη και είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας, πρέπει να ξαναβρούν την ελπίδα και την προοπτική στη Νέα Δημοκρατία της «επόμενης μέρας». Δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να τους διαψεύσουμε, ούτε να τους απογοητεύσουμε, με άγονους ανταγωνισμούς και με μια διαλυτική πόλωση, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.
Κάθε στέλεχος αυτής της μεγάλης παράταξης χρωστάει να διαφυλάξει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του, αντί να τη θυσιάζει αλόγιστα στον βωμό της σπέκουλας για την «επόμενη μέρα».
Είμαστε όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας. Μας ενώνουν κοινοί και μεγάλοι αγώνες. Μας ενώνει το χθες αλλά, και κυρίως, μας ενώνει το Αύριο. Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αναλώσιμο.
Όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι είναι άξιοι της εκτίμησης και του σεβασμού μας. Για αυτό και οφείλουμε να τους διαφυλάξουμε από υπερβολικές και ανοίκειες δικές μας τοποθετήσεις και αντιδράσεις. Συνάμα, όμως, όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε την ενότητα, τη σύνθεση, την κοινή προοπτική. Όχι κρύβοντας τις επιλογές μας, αλλά διατυπώνοντας ανοιχτά, καθαρά και με πολιτικούς όρους την άποψή μας.
Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη και τη διαφορετική επιλογή είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση που θα επιτρέψει στο κόμμα μας να βγει πιο δυνατό, πιο ενισχυμένο και πιο σύγχρονο μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ενώνω, λοιπόν, τη φωνή μου με όλους τους νεοδημοκράτες συναγωνιστές μου που πιστεύουν ότι πρέπει να ξαναφέρουμε πίσω τους πολίτες που πικράναμε. Στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, γιατί πιστεύω ακράδαντα σε μια Νέα Δημοκρατία που θα είναι ενωμένη σαν μια γροθιά, θα έχει ταυτότητα, θα έχει καθαρές θέσεις και θα μπορεί να ξαναδώσει την ελπίδα στην Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου