Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ

Στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων, όπως το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή.
Είναι σαφές, όμως, ότι τα κόμματα της Ευρώπης, από όλο το πολιτικό φάσμα, ανάγουν πλέον τα ζητήματα αυτά σε θέμα πρώτης προτεραιότητας. Αυτή η τάση όχι μόνο δεν θα αναστραφεί, αλλά θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα.
Με τον Αντώνη Σαμαρά είχα πολλές και συστηματικές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και πρόσφατα σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα, με έμφαση ιδιαίτερα στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας.
Με βάση το ενδιαφέρον του αυτό για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τις θέσεις του για την πολιτική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό πιστεύω ότι η ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος αποτελεί την καλύτερη επιλογή.



Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Σταύρο Δήμα συνεργαστήκαμε στενά, στα χρόνια που εκείνος ήταν Επίτροπος κι εγώ ήμουν ευρωβουλευτής. Είναι διεθνής προσωπικότητα, ένας από τους πιο επιτυχημένους Επιτρόπους. Με ιδιαίτερα μεγάλο κύρος και αποδοχή απ’ όλες τις πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά κι από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, στο δύσκολο χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος που του εμπιστεύθηκε η Κομισιόν.
Είναι, λοιπόν, μεγάλη τιμή για μένα η υποστήριξή του Σταύρου Δήμα.
Και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα…
Όλοι μαζί θα φτιάξουμε την Νέα Δημοκρατία, πιο μεγάλη, πιο δυνατή, πιο ευρωπαϊκή, πιο ενωμένη.
Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη πίστη στις αρχές της και τις φιλελεύθερες ιδέες, με μεγαλύτερη απήχηση κι επιρροή στην ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου