Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Άνθιμος: «Με τον Σαμαρά ο μακεδονικός αγώνας συνεχίζεται»

Στην κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα, τον μητροπολιτικό Ναό και το μουσείο της Μητρόπολης ξενάγησε τον Αντώνη Σαμαρά ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Μετά την ξενάγηση δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Είναι χαρά μας που υποδεχόμαστε τον κ. Σαμαρά και τον ευχαριστούμε που είναι εδώ. Στην Εκκλησία τιμούμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα επειδή είναι εκείνα που εκφράζουν τη βούληση και την τιμή του Λαού προς τα πρόσωπά τους. Είναι επόμενο, φυσικό και Δίκαιο.
Έχω όμως το αίσθημα εξʼ αιτίας της καταγωγής του και του γενεολογικού του δένδρου, αυτό που με πληροφορεί η συνείδησή μου είναι ότι ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μακάρι να βρεθεί λύση και το αποτέλεσμα να είναι για το καλό της Ειρήνης και της Ελλάδας».
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το σταντ της οργάνωσης «Αγάπη», που έχει στηθεί με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας Εναντίον Γυναικών, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες από την εκπρόσωπό της Έλενα Ράπτη, βουλευτή Θεσσαλονίκης, η οποία δήλωσε: «Ενημερώνουμε τους πολίτες για το νόμο που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις πολύ ευεργετικές διατάξεις στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και ενημερώνουμε τις κακοποιημένες γυναίκες για το που μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να βρουν στήριξη. Με την παρουσία του κ. Σαμαρά πολλαπλασιάζεται το κοινωνικό μήνυμα της «Αγάπης». Τον ευχαριστούμε, του ευχόμαστε καλή δύναμη και πάνω από όλα η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους στη Ν.Δ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου