Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

«Πυρά» Σαμαρά για τον προϋπολογισμό

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του στο Κερατσίνι, άσκησε σκληρή κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας, διαμηνύοντας ότι “σε αυτή τη φοροεπιδρομή θα μας βρουν απέναντι”. Ο διεκδικητής της ηγεσίας της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλλε προεκλογικά την πολιτική πρόταση του κ. Καραμανλή, υποστήριξε ότι “ήλθαν τώρα, σαράντα μέρες μετά, να κάνουν τα ίδια που κατήγγελλαν. Και να προετοιμάζουν πολύ χειρότερα”.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς προέτρεψε την κυβέρνηση να εφαρμόσει στο ακέραιο το πρόγραμμα Καραμανλή το οποίο, όπως είπε, είναι “λιγότερο οδυνηρό και πολύ περισσότερο αποτελεσματικό”. Υποστήριξε δε, ότι ποτέ μια κυβέρνηση δεν έχασε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα την αξιοπιστία της. Και εξήγησε: “Κατήγγελλαν το πάγωμα των υψηλών αποδοχών του Δημοσίου. Και στη συνέχεια το επανέφεραν. Κι αμέσως το αναίρεσαν. Και κανείς δεν ξέρει που το πάνε. Κατάργησαν το έκτακτο βοήθημα των 500 ευρώ που έδινε η Κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω της κρίσης στους χαμηλόμισθους, μέχρι 1500 ευρώ. Το οποίο αντιστοιχούσε σε 36 ευρώ το μήνα καθαρά. Και τώρα δίνουν 1,5% αυξήσεις στις χαμηλές και μεσαίες αποδοχές του δημοσίου. Δηλαδή από 12 μέχρι 24 ευρώ το μήνα. Οι ασθενέστεροι θα έπαιρναν τριπλάσια με το έκτακτο βοήθημα της Νέας Δημοκρατίας που καταργήθηκε”.
Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε ότι τα χειρότερα, δεν είναι αυτά που ήδη εξήγγειλαν, αλλά αυτά που ετοιμάζουν, κάνοντας λόγο για “αληθινή φοροεπιδρομή” με θύμα την μεσαία τάξη. “Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Άλλωστε τέτοια μέτρα είχαμε εξαγγείλει ως κυβέρνηση και τα αποδοκίμαζε τότε το ΠΑΣΟΚ. Τώρα ετοιμάζει πολύ σκληρότερα. Το πρόβλημα είναι ότι ετοιμάζονται να χτυπήσουν όχι τους φοροφυγάδες, αλλά το σύνολο της μεσαίας τάξης που βρίσκεται στο όριο. Και των χαμηλότερων στρωμάτων που έχουν πέσει κάτω από το όριο”, είπε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου