Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ Πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας Ν.Δ

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η παράταξη εποχή.Πρέπει να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σ΄ εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας. Ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν τα μέλη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Να μιλήσουν οι απλοί πολίτες. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες της παράταξής μας, να κρατήσουμε κοντά μας αυτούς που πιστεύουν στις αξίες μας και να επιστρέψουν πίσω αυτοί που τους απογοητεύσαμε. Να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.Από τη διαδικασία αυτή το κόμμα πρέπει να βγει ανανεωμένο και πιο δυνατό.
Η ΝΔ, σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο θεσμικό της ρόλο. Και γι’ αυτό μετά τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, το κόμμα ενωμένο και ισχυρό πρέπει να κατοχυρώσει την ταυτότητα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κεντροδεξιού κόμματος. Από τη διαδικασία αυτή η ΝΔ πρέπει να βγει πιο ισχυρή και ανανεωμένη. Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας, να δημιουργήσουμε μία νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και θα εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας. Έχουμε πληρώσει ακριβά στο παρελθόν τις υπερβολές και τους εσωκομματικούς πολέμους και γι’ αυτό ακριβώς είμαι πεπεισμένος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, θέτοντας πάνω απ’ το προσωπικό συμφέρον, το συμφέρον της παράταξης, αλλά και το συμφέρον του τόπου. Η ψήφος του κόσμου της παράταξης, θα προσδώσει στη νέα ηγεσία, το απαιτούμενο κύρος και δύναμη, για την άσκηση μιας αξιόπιστης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. Θα της δώσει κυρίως την αναγκαία δυναμική, για να ξεκινήσει το έργο της ανάκαμψης και ανανέωσης του Κόμματος, με στόχο την άμεση εκ νέου κατάκτησης της εξουσίας.
Όλοι οι υποψήφιοι για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας είναι αξιόλογα και ικανά στελέχη με μακρόχρονη προσφορά στον τόπο και στην παράταξη γι’ αυτό και θεωρώ πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιλογή, γιατί θα πρέπει να επιλεγεί ο πρώτος μεταξύ ίσων. Το Μεσσηνιακό λαό βέβαια η ύπαρξη Μεσσήνιου πολιτικού ανάμεσα στους υποψήφιους δεν μπορεί να τον αφήσει αδιάφορο, γι’ αυτό και θεωρώ πως η Μεσσηνία θα τοποθετηθεί τοπικιστικά, συναισθηματικά, και πατριωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου