Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟ ΝΗΜΑ


Ακλόνητο φαβορί στην κούρσα της διαδοχής για την αρχηγία της Ν.Δ. εμφανίζουν τον Αντώνη Σαμαρά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

Βασικό συμπέρασμα των δημοσκοπήσεων είναι ότι ο Α. Σαμαράς δείχνει να παγιώνει προβάδισμα με ποσοστά άνω του 44% και με τον Π.Ψωμιάδη παρών στην κούρσα, ενώ αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό η πιθανότητα να εκλεγεί αρχηγός από τον πρώτο γύρο.

Πιο συγκεκριμένα, για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στη δημοσκόπηση της ALCO, το 44,6 των οπαδών της Ν.Δ. που θα πάει να ψηφίσει, προτιμά τον Α. Σαμαρά, το 40,9 την Ν. Μπακογιάννη και το 10,8 τον Π.Ψωμιάδη. Στο δεύτερο γύρο, ο Σαμαράς κερδίζει το 49,3 έναντι 44,4 της Μπακογιάννη.

Στο βαρόμετρο της Public Issue για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στους ψηφοφόρους της ΝΔ που δήλωσαν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν, ο Σαμαράς κερδίζει 44,5, η Μπακογιάννη 36 και ο Ψωμιάδης 13. Στο δεύτερο γύρο ο Σαμαράς κερδίζει με 49 έναντι 44 της Μπακογιάννη.

Για τον ΕΤ σε δημοσκόπηση της MRB, στο σύνολο των ψηφοφόρων που σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν ο Σαμαράς στον πρώτο γύρο κερδίζει ποσοστό 44,2 έναντι 42,9 της Μπακογιάννη και 9,2 του Ψωμιάδη. Στον δεύτερο γύρο επίσης ο Σαμαράς προηγείται με 47,2 έναντι 46 της Μπακογιάννη.

Τέλος, στο ΕΘΝΟΣ σε δημοσκόπηση της Marc στο δεύτερο γύρο ο Σαμαράς λαμβάνει 50,1 έναντι 45,4 της Μπακογιάννη. Επίσης στην παράσταση νίκης ο Μεσσήνιος πολιτικός προηγείται με 51 έναντι 35 της Αθηναιο-χανιωτικο-ευρυτάνας πολιτικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου