Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς και η αναγκαιότητα ενός κινήματος αλλαγής από την βάση

1. «Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο» (Δάντης- Προφήτης)
2. Ο κυβέρνηση της ΝΔ δεν έπεσε μόνο από ατολμία. Αλλά και από ξεπερασμένη πολιτική κουλτούρα. Δέσμια της διαπλοκής των τεσσάρων πολιτικών οικογενειών της (Καραμανλή, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Έβερτ) μόνο στα σαλόνια της Εκάλης, τα κλαμπ του Κολωνακίου και τα θεωρεία επισήμων στα γήπεδα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μπορούσε να ελιχθεί. Τα καλοταϊσμένα golden boys δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα όταν οι παλιοκαραβάνες του ΠΑΣΟΚ τους τσάκωσαν με το χέρι στο μέλι και τους άρχισαν στα γυμνάσια.
3. Η αγανάκτηση των μαζών από την ακραία ανισοκατανομή του εισοδήματος βρήκε προσωρινή διέξοδο στην ανέξοδη λεξιλαγνεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν απέκτησε όμως πολιτική δυναμική. Λείπει ο πολιτικός φορέας που θα την μετουσιώσει σε πολιτική ενέργεια. Η εποχή είναι μεταβατική, όλα βρίσκονται υπό αίρεση και όπως εξελίσσονται τα πράγματα αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ΚΕΝΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (θυμηθείτε το αυτό τις ημέρες που έρχονται).
4. Γράψαμε πολλές φορές για τον ιδεολογικό και πολιτικό ευνουχισμό της ΝΔ ως αποτέλεσμα της παρά φύσιν σύμπλευσης μητσοτακισμού – καραμανλισμού. Η οποία μέρος της γενικότερης πολιτικής και κοινωνικής σύμπλευσης μεταλλαγμένων Αριστερών και μεταλλαγμένων Νεοφιλελεύθερων. Αυτή η ανίερη σύμπλευση αποτελεί σήμερα τον κύριο ανασχετικό φραγμό σε κάθε έννοια προόδου, κάθε απόπειρα κριτικής σκέψης.. Έτσι, ο Διεθνισμός μεταλλάχθηκε για την Αριστερά από αλληλεγγύη μεταξύ λαών και τάξεων, σε ισοπέδωση της πολιτισμικής ιδιο-προσωπείας του ελληνικού λαού. Έτσι, η ελευθερία της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας πλούτου, έγινε για την Δεξιά ασυδοσία των κερδοσκόπων και των Golden Boys. Έτσι η πολιτική περιορίστηκε σε «μονόδρομους» που εξελίσσονταν κάθε φορά σε μείζονα κοινωνικά αδιέξοδα
5. Οι πολιτικές επιλογές των ατόμων οφείλουν να υπακούουν στην πολιτική πραγματικότητα και όχι σε υποθετικά ευχολόγια. Αυτό ισχύει σήμερα περισσότερο από ποτέ.
6. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σήμερα ο μόνος Έλληνας πολιτικός που αφού πέρασε μια πραγματική κόλαση μπορεί να αναζωογονήσει την διεφθαρμένη και αλλοτριωμένη Κεντροδεξιά και να βάλει – με τον πολιτικό του λόγο και μόνο – σε κίνηση μια πολιτική διαδικασία που θα έχει ως αποτέλεσμα ραγδαίες πολιτικές και ιδεολογικές αλλαγές και στην Κεντροαριστερά και την Αριστερά, προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράψαμε προηγουμένως.
7. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να δοθεί μια άλλη δυναμική στην πορεία του Αντώνη Σαμαρά προς την ηγεσία της ΝΔ. Αφού κερδήθηκε η πρώτη μάχη (για την εκλογή του νέου προέδρου από τα μέλη) ο λόγος τώρα πρέπει να δοθεί στην μεγάλη μάζα των οπαδών της Κεντροδεξιάς παράταξης. Γιατί μόνο οι μάζες αλλάζουν την Ιστορία.
Αθήνα 1/11/2009
 Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου