Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ποιοί εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης τάσσονται με Σαμαρά;

Το καθήκον μας ως εκπαιδευτικών και στελεχών της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της ΝΔ επιβάλει την τοποθέτησή μας μέσα στο ρου των εξελίξεων. Η κρίση στην οποία περιήλθε το κόμμα μας εδώ και καιρό, και είχε ως αποτέλεσμα την οδυνηρή εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η αναγέννηση της ΝΔ είναι μονόδρομος. Ο τρόπος που επιλέχθηκε, δηλαδή η εκλογή προέδρου από την οργανωμένη βάση του κόμματος, από τον απλό κόσμο της παράταξης, πέρα και μακριά από τη δράση των μηχανισμών, που τόσο πλήγωσαν στο παρελθόν το κόμμα μας, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για την αναγέννηση αυτή. Από τη δημοκρατική αυτή διαδικασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. Η μαζική προσέλευση στις κάλπες θα δώσει νέα πνοή δημιουργίας στο κόμμα μας και μοναδική δύναμη στο νέο πρόεδρο, τον πρώτο που θα εκλεγεί από ένα τόσο ευρύ εκλεκτορικό Σώμα.
Η συμμετοχή λοιπόν είναι καθήκον, ευκαιρία, πρόκληση, αφετηρία δημιουργίας. Για το λόγο αυτό απευθύνουμε θερμή έκκληση σε όλους τους συναδέλφους και όλους τους φίλους της ΝΔ για μαζική συμμετοχή.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, εκτιμούμε ότι η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την αναγέννηση του κόμματος και την ενότητα. Οι αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, η γενικότερη πολιτική του παρουσία, η συγκρότηση του, οι απόψεις του για την αναδιοργάνωση της ΝΔ και οι θέσεις του για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της Πατρίδας μας αποτελούν πολιτική πρόταση με την οποία συντασσόμαστε πλήρως.
Για το λόγο αυτό, εκφράζοντας την προσωπική μας άποψη, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ.
Βαδραχάνης Νίκος Γραμματέας ΕΚΟ καθηγητών Θεσσαλονίκης
Γκεντζίδης Ηλίας, Πρόεδρος Δ ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης
Θεοδοσιάδης Ιωάννης Πρόεδρος Γ’ ΕΛΜΕ
Λίτσας Μίμης Συνδικαλιστής Γ΄ΔΑΚΕ
Σαράφης Μιχάλης, συνδικαλιστής Δ’ ΔΑΚΕ
Στυλιανού Ευάγγελος τ. γραμματέας ΕΚΟ καθηγητων Ν. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου