Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Domino effect εκδηλώνεται μέσα στους κόλπους της ΝΔ, μετά την δήλωση υποστήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της ΝΔ που είχαν υπογράψει την λίστα των 1.000 υποστηρικτών της Ντόρας, δηλώνουν τώρα ότι αποσύρουν την υπογραφή τους και προχωρούν στον Σαμαρά.
Αναβρασμός υπάρχει και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όπως πληροφορούμεθα ετοιμάζεται κίνησης προσχώρησης στο στρατόπεδο Σαμαρά από πρώην και νυν βουλευτές της «ομάδας των λοχαγών» στην οποία πρωταγωνιστούν όπως ακούγεται οι κ. Τσιτουρίδης και Τσαρτσώνης.
Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε κομβικό σημείο στη μάχη για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. . Το «δήθεν» κλίμα που πήγαν ορισμένοι να φτιάξουν βρισκόταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βάση του κόμματος και ο αέρας που φύσηξε ξεκαθάρισε το τοπίο. Ακόμη και η λογική της παρέμβασης στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, εξανεμίστηκε μετά τη χθεσινή δημοσκόπηση και την υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά σε αυτό το πεδίο.
Από το στρατόπεδο της Μπακογιάννη κάνουν λόγο για μία «αναμενόμενη εξέλιξη», αποσιωπώντας το γεγονός πως είχε υπάρξει συνάντησή τους τη προηγούμενη Παρασκευή. Είναι φανερή η πικρία τους, μέσα από τα σκληρά, σχεδόν διχαστικά λόγια που χρησιμοποιούν για τους αντιπάλους τους συλλήβδην, δείγμα του άγχους που τους έχει κυριεύσει, μετά και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να μιλούν με όρους παρελθόντος, θέτοντας διλήμματα μέλλοντος.
Το άγχος και ο φόβος, σε αυτές όμως τις περιπτώσεις, είναι ο χειρότερος σύμμαχο.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου