Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Σαμαράς: Τον λόγο να τον έχει η βάση

Ενότητα, ιδεολογική θωράκιση και καθολική επανίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ζητά η κομματική βάση σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά και εκ των βασικών υποψηφίων για τη θέση του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ Σαμαράς που συναντήθηκε στα κομματικά γραφεία της Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή εξερχόμενος τόνισε επίσης ότι η βάση «απαιτεί και δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του νέου προέδρου » , συμπληρώνοντας την πρότασή του για αλλαγή του καταστατικού με το κλείσιμο του μονοήμερου συνεδρίου του κόμματος στις 7 Νοεμβρίου.
Ο πρώην υπουργός λίγες ώρες πριν τη σύγκληση της Επιτροπής Συνεδρίου, ενώπιον της οποίας έχουν κληθεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία πρότεινε να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε μέλη ή φίλους της ΝΔ, οι οποίοι θα προσέλθουν την ημέρα του συνεδρίου.
Κατά τον κ. Σαμαρά πρέπει να υπαρξει ψηφοφορία τριών εβδομάδων για το νέο αρχηγό και κατόπιν το κόμμα να πάει υπό νέα ηγεσία σε τακτικό συνέδριο (έως το καλοκαίρι του 2010) προκειμένου η ΝΔ να επανιδρυθεί και να προσδιορίσει το ιδεολογικό της στίγμα.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα είναι παρών το απόγευμα στο πλαίσιο της σύγκλησης της Επιτροπής Συνεδρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου