Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Σαστισμένος ο Χρυσοχοϊδης…Τα ‘χασες Μιχάλη μου…

Δεν εξηγείται αλλιώς..
Πρόταση του νέου Υπουργού, που κατετέθη σήμερα, είναι να κλείσουν οι σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα, για να μην “προκαλούν”. Να μην αποτελούν στόχο.
Για την ακρίβεια δήλωσε: “η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα αστυνομικά τμήματα ως φρούρια, αλλά ως δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να είναι ανοιχτές για τους πολίτες.”
Δηλαδή, Μιχάλη μου, η άτακτη υποχώρηση, βαφτίζεται “εκσυγχρονισμός”; Το “ανοιχτές για τους πολίτες” ακούγεται δημοκρατικό, αλλά είναι τελείως άσχετο. Ανοιχτές είναι έτσι κι αλλιώς. Επίφαση προοδευτισμού.
Αν μετά την εφαρμογή του μέτρου, δηλαδή την απόσυρση από τις εισόδους των αστυνομικών τμημάτων, των κακών μπάτσων, για να μη γίνονται στόχος των τρομοκρατών, κάποιοι πυροβολήσουν με τα ίδια καλάσνικωφ, δυό αστυνομικούς, που κάνουν πεζή περιπολία, π.χ. τον “αστυνομικό της γειτονιάς”, θα αποσύρεις τους αστυνομικούς ΚΑΙ από το δρόμο;
Θέλω να πιστεύω, ότι είναι μια εν θερμώ εξαγγελία, την οποία δε θα συνεχίσεις, γιατί…
και ως ανέκδοτο, δε στέκει !
Να το ξαναπώ: χρειαζόμαστε ηρεμία, ψυχραιμία και σύνεση. Όχι αδιέξοδες υποχωρήσεις, για να κατευνάσουμε το θηρίο.
Είναι λάθος να στρέφεις την πλάτη σου και να το βάζεις στα πόδια, απέναντι σε έναν λυσσασμένο λύκο, που σε κυνηγάει. Όσο και να προσπαθείς να τρέξεις, θα σε προλάβει και θα σε κατασπαράξει. Ούτε να τον κατευνάσεις μπορείς.
Άρα;
Άρα, φρόντισε απλά να μην υπάρχουν λύκοι ή αν υπάρξουν να μη φτάσουν στο σημείο να λυσσάξουν.
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου