Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Το μεγάλο προεκλογικό δούλεμα τώρα αποκαλύπτεται

Αν υπήρχε εισαγγελέας Οικονομίας θα έπρεπε τούτες τις ημέρες να βάλει πολλούς φυλακή. Η υποκρισία και το ψέμα περισσεύουν ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να κάνουν το… ψόφιο κοριό. Δεν ήξεραν, δε γνώριζαν, έμειναν έκπληκτοι από το έλλειμμα και το χρέος.
Δυστυχώς, πρώτους από όλους εκείνους που μετεκλογικά ανακάλυψαν τη διάλυση της οικονομίας είναι ο διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ουσιαστικά πληρώνεται αδρά με τα χρήματα του ελληνικού λαού για να λέει την γνώμη του για την οικονομία. Η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη αρχή, αν θέλει δε δίνει λόγο στην κυβέρνηση, συντάσσει εκθέσεις και κάνει παρεμβάσεις χωρίς να ρωτάει κανέναν. Που ήταν τους προηγούμενους μήνες η Τράπεζα της Ελλάδος;
Έχουμε και λέμε: Μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έλεγε ότι το έλλειμμα δεν ξεπερνά το 5% του ΑΕΠ, πάνω – κάτω 10 δις δηλαδή. Λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες ο τότε υπουργός Γ. Παπαθανασίου δειλά – δειλά παραδέχθηκε ότι μπορεί να έχει ξεφύγει στο 6%. Περνάνε οι εκλογές και ξαφνικά από την Κωνσταντινούπολη και τη σύνοδο του ΔΝΤ ο Γ. Προβόπουλος ανακαλύπτει ότι το έλλειμμα μπορεί και να είναι 10%. Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο Γ. Παπακωνσταντίνου συναντάται με τον διοικητή της ΤτΕ και αίφνης το έλλειμμα ανεβαίνει στο 12%, δηλαδή κάπου 30 δις ευρώ.
Σε λιγότερο από 10 ημέρες δηλαδή το έλλειμμα ανέβηκε σχεδόν 7 μονάδες.
Η ΤτΕ που ήταν; Αυτή δεν παρακολουθεί τα μακροοικονομικά δεδομένα; Δεν είδε ότι κάτι τρέχει ή μήπως απέκρυψε τα πραγματικά στοιχεία ώστε να μην παρέμβει στις εκλογές; Κι αν το έκανε αυτό γιατί μετά τις κάλπες βγαίνει και μιλά για δυσθεώρητο έλλειμμα; Έχει κάνει κάποιο deal με το ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρουμε; Δηλαδή εγώ παρουσιάζω κατόπιν εορτής την «καμένη γης» και εσείς με κρατάτε στη θέση μου;
Τώρα ο κ. Προβόπουλος θα βγει την Τρίτη με την έκθεσή του και θα μιλήσει για έλλειμμα 12% και θα προτείνει σχέδιο για την εξεύρεση άνω των 10 δις σε βάθος διετίας. Όλα αυτά κατόπιν εορτής, ο κόσμος πήγαινε να ψηφίσει χωρίς να ξέρει τι πραγματικά γίνεται ενώ τώρα μαθαίνει την αλήθεια με τέτοιο ωμό τρόπο ώστε να προετοιμαστεί για τα σκληρά μέτρα που έρχονται.
Άξιος ο μισθός (και μάλιστα παχυλός) ορισμένων…
από antinews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου