Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Εκνευρισμό προκαλούν στο στρατόπεδο της Ντόρας τα “τερτίπια” των Καραμανλικών.

Από το Δεξιό Τρόλλ Μόνο ο Προκόπης Παυλόπουλος από το λεγόμενο Καραμανλικό μπλοκ δείχνει να στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα της κυρίας Μπακογιάννη. Στον αντίποδα, πολλοί Καραμανλικοί είτε αποφεύγουν να εκδηλωθούν ή τάσσονται ανοιχτά στο πλευρό του Σαμαρά, γεγονός που προκαλεί ακόμη και τριβές στο στενό περιβάλλον της πρώην ΥΠΕΞ.
Αλληλοκατηγορίες για ολιγωρία και εφησυχασμό εξαπέλυσε ακόμα και η Αλεξία θεωρώντας ότι η αρχική ευφορία έκανε στενούς συνεργάτες να χαλαρώσουν τις προσπάθειες τους και να αναλωθούν σε επαφές με συνέδρους αλλά και πολιτευτές που απέτυχαν να εκλεγούν ευελπιστώντας σε θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση εν όψη των δημοτικών εκλογών. Αντίθετα υποτιμήθηκε η δυναμική των βουλευτών και των ανθρώπων που κατέχουν θέσεις εως τώρα στον κομματικό μηχανισμό. Αυτοι όμως είναι που ελέγχουν μεγάλο μέρος από την ευρύτερη βάση που όπως πάει το πράγμα θα εκλέξει το νέο αρχηγό.
Προκαλεί εντύπωση πάντως η σιγουριά που υπήρχε για τη στήριξη των Καραμανλικών αφού η Ντόρα στήριξε τον Καραμανλή μέχρι τέλους ώστε δικαιολογημένα να αναμένει (ορισμένοι μιλούν και για προσυμφωνία) ξεκάθαρες δηλώσεις προτίμησης. Εκνευρισμό προκαλούν και οι φήμες περί εκκαθάρισης της Ρηγίλλης σε περίπτωση που εκλεγεί η Ντόρα, πράγμα που στοιχίζει σε δημοτικότητα. Κάποιοι παράλληλα φροντίζουν να συντηρούν τη συζήτηση περί συνυπευθυνότητας της Ντόρας για τις πρόωρες εκλογές και τη μεγάλη ήττα.
Ακόμα η διαδικασία έχει πολύ δρόμο και τίποτα δεν έχει κριθεί. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις στο συνέδριο όπου η Ντόρα αναμένεται να απειλήσει ακόμα και με αποχώρηση εάν δεν σταματήσουν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και η ακατάσχετη φημολογία
από olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου