Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Dora – Samaras as Hilary – Obama

Άλλο παράδειγμα είναι το «δίδυμο» Χίλαρυ-Ομπάμα; –Η Χίλαρυ Κλίντον στις προκριματικές εκλογές για το Δημοκρατικό χρίσμα το 2008 στις ΗΠΑ: Είχε το σαφές προβάδισμα εξ αρχής, αλλά πρώτον ήταν αρκετά «φθαρμένη» απέναντι στη βάση του Δημοκρατικού κόμματος. Και δεύτερον, έδωσε την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να κερδίσει τους «ταλαντευόμενους», «κυμαινόμενους» ή «ενδιάμεσους ψηφοφόρους» (μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών) θεωρώντας ως «δεδομένους» τους παραδοσιακούς Δημοκρατικούς. –Αντίθετα, ο Ομπάμα απευθύνθηκε στον «πυρήνα» των ψηφοφόρων του κόμματός του, εξέφρασε την ίδια τη βάση, κέρδισε την «καρδιά» της και τελικά νίκησε και τις προκριματικές και τις Προεδρικές εκλογές.
Η Χίλαρυ κέρδισε σχεδόν παντού όπου ψήφιζαν τα κομματικά στελέχη μόνο (caucuses). Αντίθετα ο Ομπάμα κέρδισε τις περισσότερες Πολιτείες όπου ψήφιζε η βάση.
* Η Χίλαρυ, πέρα απο την υποστήριξη των μηχανισμών, των παραδοσιακών δημοκρατικών media και του κορμού των στελεχών του κόμματος, έδινε εξ αρχής την εικόνα ότι ήταν «η μόνη που μπορούσε να κερδίσει τους Δημοκρατικούς». Αλλά καθώς ξετυλιγόταν η προεκλογική εκστρατεία, αυτή η εικονα άλλαξε και τελικά ανατράπηκε.

Γράφει ο Αθηναίος στο olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου