Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Θέλουν Καραμανλή αλλά επιλέγουν Σαμαρά



Σε ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία που διενήργησε η zougla.gr από τις 16- 19 Οκτωβρίου και στην οποία ψήφισαν 8.029 πολίτες στο ερώτημα «ποιόν θα ψηφίζατε γι αρχηγό» ο Κώστας Καραμανλής έρχεται πρώτος στις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας με 30,6%, ο Αντώνης Σαμαράς δεύτερος με 23,8% και η Ντόρα Μπακογιάννη τρίτη με 16%.
Σύμφωνα με την zougla.gr «αν κανείς συνεκτιμήσει πως οι πολίτες που επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά, σε ένα σημαντικό ποσοστό, ανήκουν κατά τεκμήριο στο «κλίμα» Καραμανλή και πάντως όχι σε αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, τότε το μπλοκ που αποτελείται από τη λεγόμενη Λαϊκή Δεξιά και από αυτό στο οποίο βασίστηκε ο Κώστας Καραμανλής, φαίνεται να διαθέτει αξιόλογη, αν όχι ισοπεδωτική, δυναμική.

Στο ερώτημα «ποιο από τα πρόσωπα που διεκδικούν επίσημα την αρχηγία θα ψηφίζατε για πρόεδρο» οι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν τον Α. Σαμαρά με 38,7% και ακολουθεί η Ντόρα Μπακογιάννη με 26,6 % με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να περιορίζεται στο 13,2% και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να φθάνει πολύ ψηλά στο 19, 8%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου