Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει σχετικά με τα STAGE:

Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τα stage , η απόλυση χιλιάδων νέων ανθρώπων, ένα επιβεβαιώνει: Το βαθιά κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια, όσες ηγεσίες του και αν περάσουν.
Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση έχει τραγικές συνέπειες για
δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη μένουν χωρίς τίποτα. Κυριολεκτικά στο δρόμο. Η ανεργία, η άρνηση κάθε προοπτικής με την κατάργηση της μοριοδότησης, αυτός είναι ο πραγματικός εργασιακός Μεσαίωνας. Αποτέλεσμα του άλλου, του ρεβανσιστικού Μεσαίωνα στον οποίο -όπως φαίνεται- ταχύτατα διολισθαίνει το δήθεν ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ για την ίδια τη λειτουργία του Δημοσίου και μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμους για την κοινωνία τομείς. Δημόσια νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση κ.ά. Παντού όπου οι χιλιάδες νέοι stagiers, μαζί με τη μαθητεία τους παρείχαν και σημαντικές υπηρεσίες.
Τα τεράστια κενά που δημιουργούνται δεν θα καλυφθούν παρά μετά την παρέλευση μεγάλου χρόνου με παραλυτικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταπατώντας κάθε συνέχεια τους κράτους, αφαιρεί από χιλιάδες νέους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη, νομοθετημένα, κεκτημένα δικαιώματά τους.
Το συμπέρασμα είναι ότι: Το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ επανεμφανίζεται. Είναι εδώ. Ανάλγητο, εκδικητικό. Θυμίζουμε ότι αντίθετα με ότι κάνει η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004 μερίμνησε χωρίς καμία διάκριση για χιλιάδες συμβασιούχους, που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ δεσμεύεται ότι σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή τους θα είναι δίπλα στους χιλιάδες αυτούς νέους ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης.



Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναφέρει:
Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της ΝΔ, για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου