Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Οι λαϊκισμοί και οι θολές υποσχέσεις ...!

Πληρώνει (και θα πληρώνει για αρκετό διάστημα ακόμα) τους λαϊκισμούς της η κυβέρνηση.
Τρανό παράδειγμα το θέμα του ΟΛΠ. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε αφήσει (κακώς) τα στελέχη της να μιλάνε για αναθεώρηση της σύμβασης με τους Κινέζους και να δεσμεύονται πως όταν κυβερνήσουν θα τ' αλλάξουν όλα.
Την ίδια στιγμή όμως, ο σημερινός υπουργός παρά τω πρωθυπουργό και στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Χάρης Παμπούκης εκπροσωπούσε τους ...Κινέζους στην διαπραγμάτευση με το ελληνικό δημόσιο.
Σήμερα θα κληθεί να ...επαναδιαπραγματευθεί την παραχώρηση του λιμανιού, αλλά ...από την απέναντι πλευρά. Κοίτα πράγματα! Σαν ..παραμύθι!!!
Στο ίδιο παραμύθι εμπλέκεται και το ανώτατο στέλεχος του ΠαΣοΚ και Νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας. Προεκλογικά εν είδει ...οπλαρχηγού, συντόνιζε τις αντιδράσεις των φτωχών λιμενεργατών (70.000-80.000 ευρώ έκαστος ετησίως. Μιλάμε για ...σοσιαλιστική πείνα !).
Μετεκλογικά όμως, καλείται να παίξει τον ρόλο του "Ιούδα" των ...φτωχών λιμενεργατών!
Από την άλλη η κ. Λούκα Κατσέλη και η επικοινωνιακή ομάδα του ΠαΣοΚ θέτουν συνεχώς το επιχείρημα ότι επαναδιαπραγμάτευση είχε γίνει και με τη Χόχτιφ για το αεροδρόμιο των Σπάτων το 1993.
Μέσα στη πλοκή του παραμυθιού αποφεύγουν όμως να μας πουν ότι είναι δύο εντελώς ανόμοιες περιπτώσεις με ....διαφορετικά γεωπολιτικά μεγέθη.
Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να κυβερνήσουν κι έχουν μείνει όλοι με τις… υποσχέσεις. Εντός , εκτός και επι ταυτά.!
Οι συνδικαλιστές απαιτούν την υλοποίησή των ...λαϊκισμών. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Οι ..πέραν του Ατλαντικού απαιτούν την ακύρωση της παραχώρησης. Η κυβέρνηση ξανά δεν μπορεί να κάνει τίποτα!
Κάποιοι ντόπιοι τσιφλικάδες που συνεισέφεραν στην (διετή...) προεκλογική εκστρατεία του ΠαΣοΚ, απαιτούν κομμάτι της πίτας. Η κυβέρνηση ξανά-μανά δεν μπορεί να κάνει τίποτα!
Γιατί απλά οι ρήτρες είναι μεγάλες και πολύ αυστηρές και φυσικά η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφήνει περιθώρια για παρεκκλίσεις….
Από την πλευρά των Κινέζων η θέση τους είναι σαφής και εκφράστηκε κατηγορηματικά από τον πρέσβη του Πεκίνου στην Αθήνα. Πρώτα να αρχίσει να υλοποιείται η σύμβαση και να εφαρμόζονται οι όροι της και μετά να... ξανασυζητήσουν ορισμένα σημεία της σύμβασης. Χαζούς τους πέρασαν;
Να λοιπόν που οι λαϊκισμοί και οι ..θολές υποσχέσεις εντός , εκτός και επi ταυτά, κάποια στιγμή αναδύονται και έρχονται στην επιφάνεια. Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να κυβερνήσουν ....κι έχουν μείνει όλοι με τις υποσχέσεις!!!
από politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου