Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Σαμαράς: δεν μπορούμε να εξισώνουμε το θύμα με τον θύτη στην Κύπρο

«Ατυχή» χαρακτήρισε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς στην Βουλή την δήλωση του Πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη για την Κύπρο: «πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από τις μητέρες πατρίδες».
Κι αυτό επειδή όπως εξήγησε δεν είναι δυνατό να εξισώνουμε την Ελλάδα με την Τουρκία και να εξομοιώνουμε το ρόλο τους, υπό το γενικό όρο «μητέρες πατρίδες». Διότι από τις δύο «μητέρες πατρίδες» – οι οποίες συμβαίνει να είναι και «εγγυήτριες, δυνάμεις» – η Ελλάδα έχει συμβατικές υποχρεώσεις στην Κύπρο. Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει εισβολή, έχει επανειλημμένως καταδικαστεί γι’ αυτό από τα Ηνωμένα Έθνη και διαθέτει παράνομο στρατό κατοχής στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι θύμα της Τουρκίας, όχι της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε το θύτη με το θύμα.
Συνεχίζοντας την ομιλία του επι των προγραμματικών δηλώσεων του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σαμαράς είπε:
Οι χαρές, τα πανηγύρια και τα πυροτεχνήματα κρατούν πολύ λίγο.
Τα φώτα σβήνουν γρήγορα.
Ο κόσμος περιμένει όσα του τάξατε.
Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στην πραγματικότητα…
Αν και μου φαίνεται ότι ακόμα η Κυβέρνηση δεν θέλει να την αντικρίσει κατάματα.
Δεν πειράζει, γι αυτόν τον λόγο είμαστε εμείς εδώ. Ώστε και λύσεις να προτείνουμε και αντιπολίτευση έντιμη και δυναμική να ασκούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου