Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

«Ναι» της Ρηγίλλης στην πρόταση Αβραμόπουλου

Λίγες ώρες προτού συνέλθει η ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας, η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου αποφάσισε να κάνει δεκτή τη συμβιβαστική πρόταση Αβραμόπουλου για τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης.
Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή παραθέτει την επιστολή Δ.Αβραμόπουλου προς τον κ. Σιούφα, όπου παρουσιάζεται η βελτιωμένη διατύπωση της πρότασής του, για συμμετοχή και των φίλων, χωρίς απαραίτητα να γίνουν μέλη της ΝΔ, αρκεί να ασπαστούν τις αρχές του κόμματος.
Αντίθετα, ο Π.Ψωμιάδης σε επιστολή του επιμένει για τη συμμετοχή και φίλων χωρίς να θέτει τους ίδιους όρους με τον κ. Αβραμόπουλο. «Στη Νέα Δημοκρατία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δεν δικαιούμαστε να έχουμε στεγανά. Ιδιαίτερα μετά την οδυνηρή ήττα της 4ης Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε το μήνυμα της βάσης που ζητά απεγνωσμένα εδώ και χρόνια να ακουστεί η φωνή της.»
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει δηλώσει ότι θα δεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία, αφήνοντας όμως αιχμές. Μιλώντας στο Μega, προέταξε και πάλι την αρχική συμφωνία των υποψηφίων.
Η Ρηγίλλης προτείνει την αλλαγή της σχετικής παραγράφου του καταστατικού ως εξής: «Μέλος του κόμματος της ΝΔ μπορεί να γίνει κάθε Έλληνας πολίτης ή Έλληνας το γένος, που έχει το δικαίωμα του εκλέγειν στις εθνικές εκλογές, αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του κόμματος. Κατ' εξαίρεση, και μόνο κατά τη διαδικασία εκλογής προέδρου του Κόμματος, όλοι όσοι προσέρχονται, κατά την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, για να ψηφίσουν υποβάλλουν αυτοπροσώπως αίτηση είτε επαναβεβαίωσης, εφόσον πρόκειται για μέλη, είτε πρώτης εγγραφής, εφόσον πρόκειται για μη μέλη. Η αίτηση αυτή καταχωρίζεται αυτομάτως στη νέα βάση μελών του κόμματος με τη χρήση ειδικού on line συστήματος, κατά τα οριζόμενα στο Καταστατικό και καταβάλει την προκαθορισμένη από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συνδρομή. Στην αίτηση εγγραφής περιλαμβάνεται, οπωσδήποτε, διαβεβαίωση του αιτούντος ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές και πολιτικές θέσεις του κόμματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου