Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Στο βηματισμό του Σαμαρά… η Ντόρα Μπακογιάννη


Είναι γεγονός πως σε όλη αυτή τη πορεία της διαδοχής μέσα στη Ν.Δ. η Ντόρα Μπακογιάννη ακολουθεί τις εξελίξεις και σε καμία περίπτωση δεν τις διαμορφώνει.
Ξεκινώντας από τον τρόπο διοργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας, θα θυμηθούμε τη διατύπωση –κατά απόλυτο τρόπο- των θέσεων της για ένα «συνέδριο express», χωρίς τη συμμετοχή της μεγάλης βάσης των νεοδημοκρατών. Αντιλαμβανόμενη τις επιπτώσεις που θα είχε η επιμονή της σε μία τέτοια αντίληψη, τα μάζεψε άρον-άρον και προσαρμόστηκε στη λαϊκή βούληση. Η τακτική ακολουθία στο βηματισμό του Αντώνη Σαμαρά -με στρατηγικούς όρους- της Ντόρα Μπακογιάννη, αποτυπώνεται έκδηλα σε ιδεολογικό και επικοινωνιακό πεδίο:
Ας πάρουμε για παράδειγμα την επαναλαμβανόμενη επίκληση στις αρχές και τις ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού: το Μάιο του 2009, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς εισήγαγε μια νέα έννοια για να προσδιορίσει το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ: τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό».
Η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να τον υιοθετήσει και στη δική της δήλωση υποψηφιότητας, λέγοντας: «Η ιδεολογία μας είναι ξεκάθαρη. Είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός, τον οποίο πρέπει να υπερασπιζόμαστε, όμως, με συνέπεια και σταθερότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου