Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Α. Σαμαράς: Σύντομα η ΝΔ ξανά μπροστά – στις 7 Νοεμβρίου το Συνέδριο





 «Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι πολύ σύντομα η παράταξη θα δείξει ότι έχει και ιδέες και δύναμη και ανθρώπους που θα την πάνε και πάλι μπροστά και ψηλά», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Ερωτηθείς πότε θα ανακοινώσει την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ απάντησε: «Δεν είναι ώρα για τέτοιες δηλώσεις»
Διαδικασίες εξπρές για το συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου αποφάσισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής απαντώντας έτσι αρνητικά σε όσους ζητούσαν αλλαγή του καταστατικού και ανοιχτό συνέδριο για την εκλογή νέου αρχηγού με τη συμμετοχή της βάσης.
Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο Β. Μεϊμαράκης συζήτησε με τον Κ. Καραμανλή τα διαδικαστικά του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΝΔ που αποφασίστηκε να γίνει στις 7 Νοεμβρίου.
Ο πρώην υπουργός πρότεινε η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει από συνέδριο, τα μέλη του οποίου θα αναδειχθούν από την κομματική βάση της ΝΔ. Δηλαδή, το συνέδριο να μην έχει την ίδια σύνθεση με εκείνο του 2007. Ωστόσο, η απάντηση που πήρε είναι πως μια τέτοια διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.
Πάντως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το απόγευμα της Τετάρτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι αυτός υποψήφιος.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο μεταξύ , ζήτησε να στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά απέφυγε κι αυτός να απαντήσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, λέγοντας «θα τα πούμε, όταν έρθει η ώρα».
Νωρίτερα, το περιβάλλον του διοχέτευε ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ χαρακτήριζε υποβολιμαία τα σενάρια που φέρουν τον κ. Αβραμόπουλο να θέτει υποψηφιότητα και στη συνέχεια να την αποσύρει.
Ο πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ευχήθηκε στη νέα ηγεσία «να μη συναντήσει αγκυλώσεις, βαρονίες, μυστικοσυμβούλους και οικογένειες που έπαιζαν το ρόλο των ψιθυριστών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου