Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Οταν η Ντόρα δε τολμά.....λαλεί ο Μειμαράκης...

Μέχρι στιγμής η συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ απέδειξε ένα πράγμα, σε εμάς τουλάχιστον που καλύψαμε το γεγονός από κοντά: Ότι αυτός ο «κορυφαίος» υποτίθεται μηχανισμός της ΝΔ ελάχιστη μόνο σχέση έχει με την κοινωνία. Κι αυτό αποτελεί, κατά την γνώμη μας πάντα, και τον κύριο λόγο της ήττας του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές. Παραγοντισμός, κλίκες και προσωπικά συμφεροντάκια. Οι ιδέες, οι απόψεις και το πάθος ήταν εκτός αιθούσης. Το άλλο συμπέρασμα είναι ο πανικός της Ντόρας. Η οποία βλέπει ότι χάνει στην κοινωνία και την βάση, αλλά δεν τολμά να βγει η ίδια μπροστά και να αντιπαρατεθεί με τον Σαμαρά. Το καθήκον αυτό ανέλαβε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Μην μας προκαλείτε. Μην μας το παίζετε συναισθηματικά. Μιλήστε πολιτικά. Μην μας λέτε ότι δεν πρόδωσα το δάκρυ του εθνάρχη, γιατί εντολή του εθνάρχη δεν ήταν διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται».
Είναι φυσικά ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης που πριν από λίγο μόνο καιρό καλούσε για την συγκρότηση «αντιντορικού μπλοκ», μετά το έπαιζε υπέρμαχος των διαδικασιών, στη συνέχεια έλεγε ότι θα ψηφίσει το νέο αρχηγό λόγω με βάση τον τόπο καταγωγής και όχι τις ιδέες του και στο τέλος αναγκάστηκε να «καεί» και να βγει καθαρά υπερ της Ντόρας.
Αντιλαμβανόμεθα όλοι λοιπόν και τους λόγους για τους οποίους επί κυβέρνησης της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης – και οι μηχανισμοί του – ήταν μονίμως διαφωνούντες.
Κατά τα άλλα το πόσο έχουν χάσει την μπάλα και ο κ. Μεϊμαράκης και οι μηχανισμοί φαίνεται και από την εξής αποστροφή της ομιλίας του: «Μηχανισμοί υπάρχουν στα κόμματα που δεν έχουν δημοκρατική διαδικασία. Εμείς δεν είμαστε διορισμένοι. Είμαστε εκλεγμένοι. Να πάμε στη βάση. Είναι μηχανισμοί όλοι εμείς; Ποιός είναι μηχανισμός; Αν με θεωρείτε μηχανισμό σας λέω , ναι είμαι κομμάτι του μηχανισμού της ΝΔ που υπηρέτησα τους προέδρους και τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Δεν δίνουμε όλοι τη μάχη για τις αρχές της ΝΔ;»
Αν όμως δεν υπάρχει θέμα μηχανισμών, τότε γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί;
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου