Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Ντόρα, η εξερευνήτρια των MediaΗ λεζάντα στην φωτογραφία στο χθεσινό ΕΘΝΟΣ εκφράζει τους μύχιους πόθους της εθνικώς ανεξάρτητης και αδέσμευτης διαπλοκής. Ο Γιώργος στην κυβέρνηση, η Ντόρα στην αξιωματική αντιπολίτευση

Στην Ελλάδα, λοιπόν, πρέπει να είσαι… Αγια Οικογένεια για να σε λιβανίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση που επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία των «αντικειμενικών» εφημερίδων και καναλιών και των «ανεξάρτητων» δημοσιογράφων στη μάχη για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία. Η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται ότι εξαργυρώνει τους… αγώνες που έκανε τα προηγούμενα χρόνια για να διατηρήσει θερμές σχέσεις με τα Media. Άλλωστε, οι φήμες για στρατιές δημοσιογράφων στα pay roll της πρώην υπουργού Εξωτερικών με μυστικά κονδύλια του υπουργείου έχουν φουντώσει.
Τι είδαμε τις τελευταίες ημέρες όπου ο εμφύλιος έχει ανάψει για τα καλά στη Ρηγίλλης; Κατά βάση διαβάσαμε ή ακούσαμε υμνολόγια για την Ντόρα ή όπου δεν τους έπαιρνε, διακριτική και ουδέτερη στάση.
Το Βήμα, της μεγάλης κωλοτούμπας με τον «Γιωργάκη» που έγινε Γιώργος επέλεξε απροκάλυπτα στήριξη στην οικογένεια Μητσοτάκη. Η φωτογραφία στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας της Πέμπτης ήταν ενδεικτική. Ντόρα και Γιώργος μαζί έτσι για αν εθίσουμε τον κόσμο στο δίδυμο που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. Ο τίτλος «Γιατί χαίρεται η Ντόρα» και το σχόλιο ότι η βαριά ήττα δεν της χάλασε τη διάθεση αφού προσδοκά να πάρει την αρχηγία του κόμματος ήταν όλα τα λεφτά. Ο δε γνωστός και μη εξαιρετέος, Β. Χιώτης προέταξε το προβάδισμα που έδωσε ο Κ. Καραμανλής στη Ντόρα ενώ και εκεί η φωτογραφία ήταν χίλιες λέξεις. Μπροστά ο Κ. Καραμανλής και πίσω η… φυσική διάδοχος. Λες κι άλλος δεν υπάρχει. Πάνω κάτω στα ίδια και η άλλη εφημερίδα του ΔΟΛ «Τα Νέα» με την Ντόρα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Οι εφημερίδες του Μπόμπολα τηρούν αρχικά μια διακριτική ουδετερότητα αφού οι σχέσεις του επιχειρηματία τόσο με την Ντόρα όσο και με τον Αβραμόπουλο είναι πολύ καλές, όπως επίσης καλές είναι και με τον Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, στα γραφεία της Μεταμόρφωσης η επιλογή Ντόρα είναι φανερή και κάποιοι δεν βάζουν ούτε στοίχημα για τον νικητή.
Το Alter μας παρουσίασε ένα γκάλοπ που δείχνει ισχυρό προβάδισμα της Ντόρας στην κούρσα της διαδοχής ενώ και ο Νίκος Χατζηνικολάου από ραδιοφώνου είπε ότι η πρώην υπουργός θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο τους αντιπάλους της.
Ο όμιλος ΣΚΑΙ των Αλαφούζων με τον κουμπάρο της Ντόρας, Β. Μαρινάκη να έχει ισχυρό ποσοστό είναι δύσκολο να μη γίνει η ναυαρχίδα της πρώην υπουργού.Το Mega «παίζει» πιο πολύ Ντόρα, ο ΑΝΤ1 είναι επιφυλακτικός αν και κάποιοι λένε ότι Κυριακού και Κούβελος τα έχουν βρει οπότε η εχθρότητα ανήκει στο παρελθόν.
Όσο θα πλησιάζουμε προς το έκτακτο συνέδριο θα βλέπουμε και όλο και μεγαλύτερη στήριξη στην Ντόρα αφού γκάλοπ ετοιμάζονται και «δημοσιογραφικά» κείμενα θα γραφτούν που θα αναφέρουν τον κίνδυνο διάσπασης στη ΝΔ, την ανάγκη να βρεθεί ισχυρός αρχηγός που θα κάνει αντιπολίτευση κι άλλα τέτοια κουφά.
Με λίγα λόγια, η διαπλοκή στα Media έχει ήδη επιλέξει την Αγια Οικογένεια…

από antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου